Forum

Powrót przetarg unijny- kolejność działań

D.

Dorota .....

Fachowiec 107

proszę o informację jaka jest kolejność działań. przetarg nieograniczony, procedura odwrócona. Badam oferty i wychodzi mi, że druga oferta źle wpisała okres gwarancji, który był jednym z kryteriów, tj. punktowaliśmy w sposób następujący: okres gwarancji 36 miesięcy lub 120tys. km - 10 pkt, okres gwarancji 24 miesiące lub 80tys. km - 5pkt.
Tymczasem Wykonawca wpisał 36 miesięcy lub 80 tys. km, czyli nie wiem co on oferuje.
W tej sytuacji najpierw powinnam go wezwać do złożenia wyjaśnień, a dopiero po ich złożeniu wzywać pierwszego do uzupełnienia dokumentów? Czy skoro wiem, że pierwsza oferta jest korzystniejsza, bo we wszystkich kryteriach ma lepszą punktację i spełnia wymagania to mogę od razu wysłać wezwanie bez wyjaśnień tamtego?
Ewentualnie, czy mogę to zrobić równolegle?
proszę o informację jaka jest kolejność działań. przetarg nieograniczony, procedura odwrócona. Badam oferty i wychodzi mi, że druga oferta źle wpisała okres gwarancji, który był jednym z kryteriów, tj. punktowaliśmy w sposób następujący: okres gwarancji 36 miesięcy lub 120tys. km - 10 pkt, okres gwarancji 24 miesiące lub 80tys. km - 5pkt. Tymczasem Wykonawca wpisał 36 miesięcy lub 80 tys. km, czyli nie wiem co on oferuje. W tej sytuacji najpierw powinnam go wezwać do złożenia wyjaśnień, a dopiero po ich złożeniu wzywać pierwszego do uzupełnienia dokumentów? Czy skoro wiem, że pierwsza oferta jest korzystniejsza, bo we wszystkich kryteriach ma lepszą punktację i spełnia wymagania to mogę od razu wysłać wezwanie bez wyjaśnień tamtego? Ewentualnie, czy mogę to zrobić równolegle?
0
2022-08-12 10:37 0

A.

Anna .....

Fachowiec 315

Takie działanie powoduje niezgodność z SWZ i oferta do odrzucenia, bo nie wiadomo jak oceniC
Takie działanie powoduje niezgodność z SWZ i oferta do odrzucenia, bo nie wiadomo jak oceniC
0
2022-08-12 10:48 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy