Forum

Powrót oferta złożona przez osobę fizyczną nieprowadzącą działanosci gospodarczej

M.

Malwina .....

10

Postępowanie na opracowanie dokumentacji projektowej. Złożono 3 oferty, w tym jedna (najtańsza) złożona przez osobę fizyczną nieprowadzącą działalności gospodarczej.
1. Czy mogę wezwać wykonawcę do wyjaśnień w zakresie ceny tzn. czy uwzględnił w cenie składki na ubezpieczenie zdrowotne, społeczne itp.
2. Co w przypadku gdy w odpowiedzi okaże się, że nie uwzględnił ww. składek?
Postępowanie na opracowanie dokumentacji projektowej. Złożono 3 oferty, w tym jedna (najtańsza) złożona przez osobę fizyczną nieprowadzącą działalności gospodarczej. 1. Czy mogę wezwać wykonawcę do wyjaśnień w zakresie ceny tzn. czy uwzględnił w cenie składki na ubezpieczenie zdrowotne, społeczne itp. 2. Co w przypadku gdy w odpowiedzi okaże się, że nie uwzględnił ww. składek?
0
2022-08-17 11:18 0

A.

Anna .....

Fachowiec 315

Myślę, że jeżeli oferowana cena budzi wątpliwości Zamawiającego co do możliwości wykonania zamówienia można zwrócić się o wyjaśnienia w trybie art. 224 ust. 1 ustawy Pzp
Myślę, że jeżeli oferowana cena budzi wątpliwości Zamawiającego co do możliwości wykonania zamówienia można zwrócić się o wyjaśnienia w trybie art. 224 ust. 1 ustawy Pzp
0
2022-08-17 11:22 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy