Forum

Powrót Oferta

EK

Ewelina Kołodziejska

3

Wykonawca złożył ofertę w następujący sposób:

1. Nie wskazał w formularzu ofertowym czy działa samodzielnie, czy na rzecz wykonawców występujących wspólnie (nie wykreślił zbędnego pola).
2. Wypełnił oświadczenie o niepodleganiu wykluczeniu oraz o spełnianiu warunków udziału jako samodzielny wykonawca (wpisał swoje dane)
3. Wypełnił oświadczenie o niepodleganiu wykluczeniu oraz o spełnianiu warunków udziału jako wykonawca występujący (wpisał swoje dane)
4. Wypełnił oświadczenie o niepodleganiu wykluczeniu oraz o spełnianiu warunków udziału jako podmiot udostępniający zasoby (wpisał swoje dane)

Jest to firma zarejestrowana w Ceidg. Wiem, że zamówienie na pewno będzie realizował samodzielnie (jest to znany przez nas wykonawca).

Pytanie: co mam z tym teraz zrobić? Wezwać do wyjaśnienia treści oferty tj. zapytać czy będzie realizował zamówienie samodzielnie?
Wykonawca złożył ofertę w następujący sposób: 1. Nie wskazał w formularzu ofertowym czy działa samodzielnie, czy na rzecz wykonawców występujących wspólnie (nie wykreślił zbędnego pola). 2. Wypełnił oświadczenie o niepodleganiu wykluczeniu oraz o spełnianiu warunków udziału jako samodzielny wykonawca (wpisał swoje dane) 3. Wypełnił oświadczenie o niepodleganiu wykluczeniu oraz o spełnianiu warunków udziału jako wykonawca występujący (wpisał swoje dane) 4. Wypełnił oświadczenie o niepodleganiu wykluczeniu oraz o spełnianiu warunków udziału jako podmiot udostępniający zasoby (wpisał swoje dane) Jest to firma zarejestrowana w Ceidg. Wiem, że zamówienie na pewno będzie realizował samodzielnie (jest to znany przez nas wykonawca). Pytanie: co mam z tym teraz zrobić? Wezwać do wyjaśnienia treści oferty tj. zapytać czy będzie realizował zamówienie samodzielnie?
0
2022-08-18 11:05 0

A.

Anna .....

Fachowiec 315

Wezwałabym do wyjaśnienia treści złożonej ofert, bo wychodzi na to, że jest to jedna firma. Jeżeli nie określił czy wykona samodzielnie czy przy pomocy podwykonawcy należałoby wyjaśnić (ten zakres ma charakter informacyjny)
Wezwałabym do wyjaśnienia treści złożonej ofert, bo wychodzi na to, że jest to jedna firma. Jeżeli nie określił czy wykona samodzielnie czy przy pomocy podwykonawcy należałoby wyjaśnić (ten zakres ma charakter informacyjny)
0
2022-08-18 12:47 1
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy