Forum

Powrót Braki w informacji z KRK

P.

Piotr .....

45

Wykonawca na wezwanie złożył dokumenty z KRK. Złożone dokumenty miały potwierdzać , że Wykonawca nie podlega wykluczeniu na podstawie art. 108 ust. 1 pkt 1, 2 i 4.
W jednym otrzymanym dokumencie wskazane jest:
1. ZAKRES DANYCH, które były przedmiotem informacji o podmiocie zbiorowym art. 108 ust. 1 p. 4 ustawy Prawo Zamówień Publicznych z informacją, że Nie figuruje w Kartotece
Podmiotów Zbiorowych Krajowego Rejestru Karnego
Natomiast w drugim dokumencie: Zakres danych, które były przedmiotem informacji o osobie: W celu złożenia oferty przetargowej art. 108 ust. 1 pkt 2 Pzp , z informację, że Nie figuruje w Krajowym Rejestrze Karnym.
Według mnie brakuje potwierdzenia przesłanki z art. 108 ust. 1 pkt 1. Czy mam rację? Należy wezwać do uzupełnienia?
Wykonawca na wezwanie złożył dokumenty z KRK. Złożone dokumenty miały potwierdzać , że Wykonawca nie podlega wykluczeniu na podstawie art. 108 ust. 1 pkt 1, 2 i 4. W jednym otrzymanym dokumencie wskazane jest: 1. ZAKRES DANYCH, które były przedmiotem informacji o podmiocie zbiorowym art. 108 ust. 1 p. 4 ustawy Prawo Zamówień Publicznych z informacją, że Nie figuruje w Kartotece Podmiotów Zbiorowych Krajowego Rejestru Karnego Natomiast w drugim dokumencie: Zakres danych, które były przedmiotem informacji o osobie: W celu złożenia oferty przetargowej art. 108 ust. 1 pkt 2 Pzp , z informację, że Nie figuruje w Krajowym Rejestrze Karnym. Według mnie brakuje potwierdzenia przesłanki z art. 108 ust. 1 pkt 1. Czy mam rację? Należy wezwać do uzupełnienia?
0
2022-08-19 11:49 0

T.

Tomasz .....

Fachowiec 847

Omawialiśmy swego czasu ten problem i doszliśmy do wniosku:
Nie figuruje w Krajowym Rejestrze Karnym - oznacza że klient nigdy nie był karany nie tylko za udziału w zorganizowanej grupie przestępczej ale w ogóle, za nic, nigdy.
Więc jest ok.
EDIT: tzn mógł być karany ale nawet jesli, to już uległo zatarciu, więc jest traktowany jakby nie był :-)
Omawialiśmy swego czasu ten problem i doszliśmy do wniosku: Nie figuruje w Krajowym Rejestrze Karnym - oznacza że klient nigdy nie był karany nie tylko za udziału w zorganizowanej grupie przestępczej ale w ogóle, za nic, nigdy. Więc jest ok. EDIT: tzn mógł być karany ale nawet jesli, to już uległo zatarciu, więc jest traktowany jakby nie był :-)
0
2022-08-19 12:00 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy