Forum

Powrót cyfrowa gmina - granty ppgr - szacowanie wartości zamówienia - jak to się robi

M.

Michalina .....

25

Dzień dobry,
ja tak chciałam dopytać jak to jest z tym szacowaniem wartości zamówienia.
Mamy przetargi na granty PPGR i Cyfrową Gminę. W planie postepowań mam wpisane dwa różne postepowania, wpisaną kasę na to przeznaczoną oraz kwartały, w jakich będę ogłaszać przetargi. Oba na dostawy i sprzęt komputerowy.
Czy to jest źle?
Granty PPGR już mam zakończone - kwota 185.000 zl.
Teraz zamierzam się brać za Cyfrową Gminę, mamy ok. 100 tys. zł. Na pewno zrobię przetarg. Myślę, żeby złożyć z możliwością składania ofert częściowych.
I teraz gdzie tak w ogóle powinna być ta "łączna wartość szacunkowa" na dostawy sprzętu komputerowego?
Czy da radę mi wytłumaczyć te podstawy?

Z góry dziękuję za pomoc :))
Dzień dobry, ja tak chciałam dopytać jak to jest z tym szacowaniem wartości zamówienia. Mamy przetargi na granty PPGR i Cyfrową Gminę. W planie postepowań mam wpisane dwa różne postepowania, wpisaną kasę na to przeznaczoną oraz kwartały, w jakich będę ogłaszać przetargi. Oba na dostawy i sprzęt komputerowy. Czy to jest źle? Granty PPGR już mam zakończone - kwota 185.000 zl. Teraz zamierzam się brać za Cyfrową Gminę, mamy ok. 100 tys. zł. Na pewno zrobię przetarg. Myślę, żeby złożyć z możliwością składania ofert częściowych. I teraz gdzie tak w ogóle powinna być ta "łączna wartość szacunkowa" na dostawy sprzętu komputerowego? Czy da radę mi wytłumaczyć te podstawy? Z góry dziękuję za pomoc :))
0
2022-09-01 13:44 0

P.

Paweł .....

Fachowiec 1768

Jeśli dobrze zrozumiałem to mam dostawę kompów w dwóch częściach (I to PPGR) i ta druga (CG) będzie z możliwością ofert częściowych. Łączna wartość szacunkowa to jak dla mnie suma wartości cz I II. Chyba że źle zrozumiałem to prosze wybaczyć bo mam ciężki dzień. :)
Jeśli dobrze zrozumiałem to mam dostawę kompów w dwóch częściach (I to PPGR) i ta druga (CG) będzie z możliwością ofert częściowych. Łączna wartość szacunkowa to jak dla mnie suma wartości cz I II. Chyba że źle zrozumiałem to prosze wybaczyć bo mam ciężki dzień. :)
0
2022-09-01 14:34 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy