Forum

Powrót Szacowanie - analiza cen rynkowych

A.

Agata .....

15

Dzień dobry, szacuje przedmiot zamówienia, korzystając z cen występujących na rynku (przeważnie strony hurtowników na internecie), gdyż nie dostałam wycen od Wykonawców, więc muszę zrobić to "ręcznie" . W wielu pakietach mam sporo pozycji, więc nie jestem w stanie zrobić zrzutów tego samego dnia, czasem praca mi się tak rozkłada, że szacunek robię tydzień i teraz pytanie: jaką datę szacunku mam brać pod uwagę? Wykonanie ostatniego screena, czy wręcz przeciwnie datą obowiązywania szacunku będzie wykonanie pierwszego screena (chodzi tutaj gównie o utrzymanie ważności szacunku tj. 3 miesiące).
Dzień dobry, szacuje przedmiot zamówienia, korzystając z cen występujących na rynku (przeważnie strony hurtowników na internecie), gdyż nie dostałam wycen od Wykonawców, więc muszę zrobić to "ręcznie" . W wielu pakietach mam sporo pozycji, więc nie jestem w stanie zrobić zrzutów tego samego dnia, czasem praca mi się tak rozkłada, że szacunek robię tydzień i teraz pytanie: jaką datę szacunku mam brać pod uwagę? Wykonanie ostatniego screena, czy wręcz przeciwnie datą obowiązywania szacunku będzie wykonanie pierwszego screena (chodzi tutaj gównie o utrzymanie ważności szacunku tj. 3 miesiące).
0
2022-09-05 09:40 0

P.

Piotr .....

Fachowiec 512

Po pierwsze nie musisz wszystkiego dokumentować tak szczegółowo - ze screenami. Wystarczy Ci tabelka, zbiorcze zestawienie np. z nazwą sklepu, hurtownika.
Proponuje przyjąć ostatni dzień sporządzania kalkulacji.
Po pierwsze nie musisz wszystkiego dokumentować tak szczegółowo - ze screenami. Wystarczy Ci tabelka, zbiorcze zestawienie np. z nazwą sklepu, hurtownika. Proponuje przyjąć ostatni dzień sporządzania kalkulacji.
0
2022-09-06 08:11 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy