Forum

Powrót komisja przetargowa, a oświadczenia

D.

Dorota .....

Fachowiec 107

Powiedzcie mi proszę, jak to robicie u siebie. Mam powołaną stałą komisję przetargową do której zgodnie z zarządzeniem dochodzi pracownik merytoryczny, którego to sprawa. W trakcie ogłaszania postępowania jeden z członków był na urlopie, wrócił już po otwarciu ofert, ale jeszcze przed podpisaniem umowy. Czy w tej sytuacji powinien uzupełnić oświadczenia, czy można go już pominąć w pracach komisji?
Powiedzcie mi proszę, jak to robicie u siebie. Mam powołaną stałą komisję przetargową do której zgodnie z zarządzeniem dochodzi pracownik merytoryczny, którego to sprawa. W trakcie ogłaszania postępowania jeden z członków był na urlopie, wrócił już po otwarciu ofert, ale jeszcze przed podpisaniem umowy. Czy w tej sytuacji powinien uzupełnić oświadczenia, czy można go już pominąć w pracach komisji?
0
2022-09-14 07:36 0

T.

Tomasz .....

Fachowiec 847

(Nie znam waszego regulaminu)
Jeżeli jego podpis znajduje się na jakimkolwiek dokumencie w postępowaniu to musi złożyć oświadczenia.
Najlepiej w treści protokołów z czynności komisji zaznaczyć, że ten członek nieobecny (ja na liście obecności wpisuję odręcznie " urlop" albo "nieobecny" w miejsce podpisu.
(Nie znam waszego regulaminu) Jeżeli jego podpis znajduje się na jakimkolwiek dokumencie w postępowaniu to musi złożyć oświadczenia. Najlepiej w treści protokołów z czynności komisji zaznaczyć, że ten członek nieobecny (ja na liście obecności wpisuję odręcznie " urlop" albo "nieobecny" w miejsce podpisu.
0
2022-09-14 07:43 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy