Forum

Powrót TZO -co teraz

M.

Magdalena .....

0

Przedłużyłam termin związania oferta o kolejne 30 dni ( pismo wysłałam szybciej do wykonawców o tydzień przed końcem TZO ) dostałam juz potwierdzenie ( od 1 fimy dostałam potwierdznie od 2 nie otrzymałam ) , jednak nie musiałam tego robić ponieważ środki na inwestycje zostały przyznane z przedostatnim dniem TZO.

Co teraz z ta fima co nie otrzymałam potwierdzenie o przedłużenia TZO.

Czy powinnam napisac do firm że wniosek o przedłużenie TZO jest nieaktualny ?
Co z informacja o wyborze najkorzystniejszej oferty jeżeli wniosek o przedłużenie jest nieaktualny to : 1 firma wygrywa a ta 2 nie złozyła wniosku o przedłużenie zostaje odrzucona art. 226 ust. 1. Zamawiający odrzuca ofertę, jeżeli:
(..)
12) wykonawca nie wyraził pisemnej zgody na przedłużenie terminu związania ofertą;
Przedłużyłam termin związania oferta o kolejne 30 dni ( pismo wysłałam szybciej do wykonawców o tydzień przed końcem TZO ) dostałam juz potwierdzenie ( od 1 fimy dostałam potwierdznie od 2 nie otrzymałam ) , jednak nie musiałam tego robić ponieważ środki na inwestycje zostały przyznane z przedostatnim dniem TZO. Co teraz z ta fima co nie otrzymałam potwierdzenie o przedłużenia TZO. Czy powinnam napisac do firm że wniosek o przedłużenie TZO jest nieaktualny ? Co z informacja o wyborze najkorzystniejszej oferty jeżeli wniosek o przedłużenie jest nieaktualny to : 1 firma wygrywa a ta 2 nie złozyła wniosku o przedłużenie zostaje odrzucona art. 226 ust. 1. Zamawiający odrzuca ofertę, jeżeli: (..) 12) wykonawca nie wyraził pisemnej zgody na przedłużenie terminu związania ofertą;
0
2022-09-15 10:02 0

A.

Anna .....

Fachowiec 315

Prowadziłabym procedurę nie zmieniając już ponownie terminu związania ofertą
Prowadziłabym procedurę nie zmieniając już ponownie terminu związania ofertą
0
2022-09-15 10:07 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy