Forum

Powrót Odbiór przedmiotu zamówienia - samochód

M.

Magdalena .....

Fachowiec 109

Witam wszystkich,
przetarg samochód - wygrała firma X - przystąpili do realizacji zamówienia. Dzisiaj dostałam informację, że samochód dotarł już do nich, ale w SWZ wymagaliśmy drzwi przesuwnych po obydwu stronach, a im dojechał z drzwiami po jednej stronie... I co teraz? Jeżeli nie odbierzemy samochodu to przepadną nam pieniądze, ponadto samochód jest potrzebny. Co z tym kwiatkiem, czy jest jakaś możliwość (wyższa potrzeba), która dopuszczałaby przyjęcie przedmiotu zamówienia ewentualnie jakie konsekwencje grożą zamawiającemu, który taki samochód jednak przyjmie? Chciałabym poznać Wasze zdanie w powyższej sprawie. Dodam jeszcze, że w postępowaniu była inna oferta, dużo droższa, ale była.
Witam wszystkich, przetarg samochód - wygrała firma X - przystąpili do realizacji zamówienia. Dzisiaj dostałam informację, że samochód dotarł już do nich, ale w SWZ wymagaliśmy drzwi przesuwnych po obydwu stronach, a im dojechał z drzwiami po jednej stronie... I co teraz? Jeżeli nie odbierzemy samochodu to przepadną nam pieniądze, ponadto samochód jest potrzebny. Co z tym kwiatkiem, czy jest jakaś możliwość (wyższa potrzeba), która dopuszczałaby przyjęcie przedmiotu zamówienia ewentualnie jakie konsekwencje grożą zamawiającemu, który taki samochód jednak przyjmie? Chciałabym poznać Wasze zdanie w powyższej sprawie. Dodam jeszcze, że w postępowaniu była inna oferta, dużo droższa, ale była.
0
2022-09-20 12:24 0

P.

Paweł .....

Fachowiec 1768

jak nic przedmiot dostawy niezgodny z umową. jak dla mnie nie do odebrania.
Ten drugi pewnie przegrał bo oferował to co należy.
jak nic przedmiot dostawy niezgodny z umową. jak dla mnie nie do odebrania. Ten drugi pewnie przegrał bo oferował to co należy.
0
2022-09-20 13:39 2
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy