Forum

Powrót zmiana ogłoszenia bez zmiany swz - przedłużam termin?

A.

Anna .....

Fachowiec 428

puściłam do publikacji ogłoszenie z małym błędem (zamieściłam listę dokumentów składanych z ofertą i jednego tam brakuje). Teraz czekam na opublikowanie w DUUE. Specyfikacja jest prawidłowa, nic w niej nie zmieniam. Czy jak zamieszczę w BIP ogłoszenie i SWZ a potem zrobię tylko ogłoszenie o zmianie/sprostowaniu ogłoszenia (bez zmian SWZ) to powinnam przesunąć termin składania ofert?
puściłam do publikacji ogłoszenie z małym błędem (zamieściłam listę dokumentów składanych z ofertą i jednego tam brakuje). Teraz czekam na opublikowanie w DUUE. Specyfikacja jest prawidłowa, nic w niej nie zmieniam. Czy jak zamieszczę w BIP ogłoszenie i SWZ a potem zrobię tylko ogłoszenie o zmianie/sprostowaniu ogłoszenia (bez zmian SWZ) to powinnam przesunąć termin składania ofert?
0
2022-09-22 12:11 0

T.

Tomasz .....

Fachowiec 847

Zależy co to za dokument, Jak oświadczenie (przecież oświadczenie nie jest dokumentem!) to nie, jak dokument który wykonawca musi "zdobyć" (np z US ) to dla świętego spokoju warto rozważyć przesunięcie.
Nie każdy czyta swz, część wykonawców podejmuje decyzję (wg mojego wyobrażenia) o przystąpieniu do przetargu po przeczytaniu ogłoszenia.
Więc podejmie zamiar, zacznie szukać i kompletować dok. a potem doczyta w swz że trzeba jeszcze jeden i będzie miał pretensje...
Zależy co to za dokument, Jak oświadczenie (przecież oświadczenie nie jest dokumentem!) to nie, jak dokument który wykonawca musi "zdobyć" (np z US ) to dla świętego spokoju warto rozważyć przesunięcie. Nie każdy czyta swz, część wykonawców podejmuje decyzję (wg mojego wyobrażenia) o przystąpieniu do przetargu po przeczytaniu ogłoszenia. Więc podejmie zamiar, zacznie szukać i kompletować dok. a potem doczyta w swz że trzeba jeszcze jeden i będzie miał pretensje...
0
2022-09-22 12:22 1
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy