Forum

Powrót Wykonawca wykonawcy (albo nawet sam sobie) potwierdził należyte wykonanie ...

T.

Tomasz .....

Fachowiec 847

Tak jak w temacie:
Uczestnicy konsorcjum protokołem odbioru (?) robót potwierdzili należyte wykonanie robót.
Z jednej strony uczestnik, z drugiej lider.
Jakość wykonania: dobra.
Teraz uczestnik jako Wykonawca składa nam ofertę i na potwierdzenie spełniania warunków przedstawia robotę i ten dokument.
Nie ma tam nawet jednego słowa o Zamawiającym. Nie ma słowa o podwykonawcy.
Ja bym nie uznał, że wykazano należyte wykonanie.
Co sądzicie?
Tak jak w temacie: Uczestnicy konsorcjum protokołem odbioru (?) robót potwierdzili należyte wykonanie robót. Z jednej strony uczestnik, z drugiej lider. Jakość wykonania: dobra. Teraz uczestnik jako Wykonawca składa nam ofertę i na potwierdzenie spełniania warunków przedstawia robotę i ten dokument. Nie ma tam nawet jednego słowa o Zamawiającym. Nie ma słowa o podwykonawcy. Ja bym nie uznał, że wykazano należyte wykonanie. Co sądzicie?
0
2022-09-22 12:35 0

K.

Katarzyna .....

Fachowiec 1842

Tak na szybko, Konsorcjum to nie to samo co główny wykonawca i podwykonawca. Tu działają solidarnie jako Wykonawca i to Zamawiający wystawia w takim przypadku potwierdzenie należytego wykonania.
Tak na szybko, Konsorcjum to nie to samo co główny wykonawca i podwykonawca. Tu działają solidarnie jako Wykonawca i to Zamawiający wystawia w takim przypadku potwierdzenie należytego wykonania.
0
2022-09-22 12:38 2
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy