Forum

Powrót Zamówienie udzielane w częściach, a art. 91 ust. 1?

A.

Agata .....

8

Mam zamówienie składające się z trzech pakietów. Musze udzielić tego zamówienia z podziałem na części, z której każda część stanowić będzie odrębne postępowanie. W efekcie mam trzy postępowania bez możliwości składania ofert częściowych. Czy muszę w każdym z tych postępowań uzasadniać brak podziału zamówienia na części zgodnie z art. 91 ust. 1?
Mam zamówienie składające się z trzech pakietów. Musze udzielić tego zamówienia z podziałem na części, z której każda część stanowić będzie odrębne postępowanie. W efekcie mam trzy postępowania bez możliwości składania ofert częściowych. Czy muszę w każdym z tych postępowań uzasadniać brak podziału zamówienia na części zgodnie z art. 91 ust. 1?
0
2022-10-04 12:37 0

K.

Katarzyna .....

Fachowiec 1842

Ja daje taki zapis w SWZ:
Zamawiający nie dopuszcza możliwości składania ofert częściowych.
Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania, dlatego nie wskazuje w dokumentach zamówienia powodów niedokonania podziału zamówienia na części (dotyczy art. 91 ust. 2 ustawy Pzp).
Ja daje taki zapis w SWZ: Zamawiający nie dopuszcza możliwości składania ofert częściowych. Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania, dlatego nie wskazuje w dokumentach zamówienia powodów niedokonania podziału zamówienia na części (dotyczy art. 91 ust. 2 ustawy Pzp).
0
2022-10-04 13:05 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy