Forum

Powrót KRS - zarządca przymusowy

M.

Monika .....

28

Witam

W KRS w rubryce dotyczącej organu uprawnionego do reprezentacji podmiotu jest wpisana jedna osoba, która pełni funkcję zarządcy przymusowego ustanowionego na podstawie postanowienia sądu w danej sprawie. Zarządca przymusowy jest ustanawiany z tego co czytałam dla ochrony różnych celów procesowych i w oparciu o różne podstawy prawne np.
zarząd przymusowy ustanowiony w oparciu o przepisy Prawa upadłościowego lub zabezpieczenia powództwa lub w egzekucji z przedsiębiorstw i gospodarstw rolnych. W KRS w rubrykach dotyczących zaległości, wierzytelności, likwidacja, postępowania upadłościowego itd jest brak wpisów. Zastanawiam się czy w świetle braku podstaw do wykluczenia na które składany jest odpis tj. art. 109 ust. 1 pkt 4 ustawy Pzp w tej sytuacji jest OK. Pierwszy raz mam taką sytuację. Za pomoc będę wdzięczna.
Witam W KRS w rubryce dotyczącej organu uprawnionego do reprezentacji podmiotu jest wpisana jedna osoba, która pełni funkcję zarządcy przymusowego ustanowionego na podstawie postanowienia sądu w danej sprawie. Zarządca przymusowy jest ustanawiany z tego co czytałam dla ochrony różnych celów procesowych i w oparciu o różne podstawy prawne np. zarząd przymusowy ustanowiony w oparciu o przepisy Prawa upadłościowego lub zabezpieczenia powództwa lub w egzekucji z przedsiębiorstw i gospodarstw rolnych. W KRS w rubrykach dotyczących zaległości, wierzytelności, likwidacja, postępowania upadłościowego itd jest brak wpisów. Zastanawiam się czy w świetle braku podstaw do wykluczenia na które składany jest odpis tj. art. 109 ust. 1 pkt 4 ustawy Pzp w tej sytuacji jest OK. Pierwszy raz mam taką sytuację. Za pomoc będę wdzięczna.
0
2022-10-06 14:56 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy