Forum

Powrót Tryb podstawowy PŚD w formie oświadczeń (o aktualności i spełniania warunków) a spółka cywilna, podmiot trzeci - potrzebna porada

Ł.

Łukasz .....

37

Witam.
Mam pytanko chyba banalne ale chcę się upewnić - przypadki mam 2:
Przypadek 1. spółka cywilna (dwóch wspólników) wezwana do złożenia PŚD w formie oświadczeń - otrzymałem oświadczenia wypełnione danymi spółki i podpisane podpisem kwalifikowanym przez jednego ze wspólników (pełnomocnika) pal go licho potraktuje je jako oświadczenie własne podpisującego, dane osoby są w podpisie - pytanie - chyba powinienem dostać oświadczenia a zwłaszcza o aktualności 125 które odpowiada treścią (127 ust. 1. pkt 2) zwłaszcza pod kontem podstaw wykluczenia podpisane przez drugiego wspólnika p.s. jeszcze mogę wezwać ze 128
Przypadek 2 PŚD takie same będą dopiero składane, wezwanie już poszło - wykonawca to konsorcjum + podmiot 3 - jak dobrze mi się w głowie układa powinienem dostać 3 oświadczenia podpisane przez każdego z osobna zwłaszcza te które dotyczą podstaw wykluczenia
Na marginesie oświadczenia wstępne do ofert złożono prawidłowo, każdy z osobna w przypadku 1 jak i 2
Będę wdzięczny za każdą wskazówkę
Witam. Mam pytanko chyba banalne ale chcę się upewnić - przypadki mam 2: Przypadek 1. spółka cywilna (dwóch wspólników) wezwana do złożenia PŚD w formie oświadczeń - otrzymałem oświadczenia wypełnione danymi spółki i podpisane podpisem kwalifikowanym przez jednego ze wspólników (pełnomocnika) pal go licho potraktuje je jako oświadczenie własne podpisującego, dane osoby są w podpisie - pytanie - chyba powinienem dostać oświadczenia a zwłaszcza o aktualności 125 które odpowiada treścią (127 ust. 1. pkt 2) zwłaszcza pod kontem podstaw wykluczenia podpisane przez drugiego wspólnika p.s. jeszcze mogę wezwać ze 128 Przypadek 2 PŚD takie same będą dopiero składane, wezwanie już poszło - wykonawca to konsorcjum + podmiot 3 - jak dobrze mi się w głowie układa powinienem dostać 3 oświadczenia podpisane przez każdego z osobna zwłaszcza te które dotyczą podstaw wykluczenia Na marginesie oświadczenia wstępne do ofert złożono prawidłowo, każdy z osobna w przypadku 1 jak i 2 Będę wdzięczny za każdą wskazówkę
0
2022-10-12 10:12 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy