Forum

Powrót Oferta do odrzucenia czy wysyłać wezwanie do złożenia PŚD

M.

Magdalena .....

5

Witam,
mam pytanie : postepowanie krajowe, tryb podstawowy art. 275 pkt 2 - w postepowaniu wpłynęło 5 ofert, środki w budżecie są niewystarczające więc Zamawiający decyduje się na negocjacje. W związku z tym najpierw wezwiemy wszystkich do złożenia PŚD . Wśród tych 5 złożonych ofert wiem, że jedną będę musiała odrzucić ze względu na brak wymaganych podpisów więc czy tego Wykonawcę również wezwać do złożenia PśD ?
Witam, mam pytanie : postepowanie krajowe, tryb podstawowy art. 275 pkt 2 - w postepowaniu wpłynęło 5 ofert, środki w budżecie są niewystarczające więc Zamawiający decyduje się na negocjacje. W związku z tym najpierw wezwiemy wszystkich do złożenia PŚD . Wśród tych 5 złożonych ofert wiem, że jedną będę musiała odrzucić ze względu na brak wymaganych podpisów więc czy tego Wykonawcę również wezwać do złożenia PśD ?
0
2022-10-12 14:30 0

M.

Marzena .....

Fachowiec 163

Przyznam, że nie rozumiem. Podmiotowe środki dowodowe składa wykonawca najwyżej oceniony. a skoro mamy negocjacje, to jeszcze nie ten moment. Natomiast przedmiotowe środki dowodowe wykonawcy składają wraz z ofertą. Jeśli zamawiający przewidział możliwość ich uzupełniania, to wzywa Wykonawców do ich uzupełnienia, chyba że oferta podlega odrzuceniu albo zachodzą przesłanki unieważnienia postępowania.
Przyznam, że nie rozumiem. Podmiotowe środki dowodowe składa wykonawca najwyżej oceniony. a skoro mamy negocjacje, to jeszcze nie ten moment. Natomiast przedmiotowe środki dowodowe wykonawcy składają wraz z ofertą. Jeśli zamawiający przewidział możliwość ich uzupełniania, to wzywa Wykonawców do ich uzupełnienia, chyba że oferta podlega odrzuceniu albo zachodzą przesłanki unieważnienia postępowania.
0
2022-10-12 14:38 1
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy