Forum

Powrót Dofinansowanie UE a ponowny szacunek przed wszczęciem

A.

Anna .....

13

Dzień dobry Grupowicze.
Bardzo Was proszę o pomoc - tym razem w sprawie organizacyjnej:
Duży przetarg z dofinansowaniem na elektronizację.
Część I - budowlana trwała dość długo i szacunek na część II ( dostawa i usługa) uległ przedawnieniu.
Podpowiedzcie mi proszę jak to ogarnąć organizacyjnie.
Czy składamy nowy wniosek do Zarządu z aktualnymi szacowaniami i po uzyskaniu zgody dalej procedujemy jak zwykle?
Czy zachowujemy stary wniosek a piszemy np tylko jakiś protokół z ponownego szacowania?
Czy zachować dokumenty z I szacowania ( czy one się gdzieś przydadzą czy można je zarchiwizować i nigdzie nie będą nigdzie potrzebne?)

Nie miałam jeszcze takiej sytuacji stąd moja bezradność, a że z dofinansowaniem to strach podwójny:)
Dzień dobry Grupowicze. Bardzo Was proszę o pomoc - tym razem w sprawie organizacyjnej: Duży przetarg z dofinansowaniem na elektronizację. Część I - budowlana trwała dość długo i szacunek na część II ( dostawa i usługa) uległ przedawnieniu. Podpowiedzcie mi proszę jak to ogarnąć organizacyjnie. Czy składamy nowy wniosek do Zarządu z aktualnymi szacowaniami i po uzyskaniu zgody dalej procedujemy jak zwykle? Czy zachowujemy stary wniosek a piszemy np tylko jakiś protokół z ponownego szacowania? Czy zachować dokumenty z I szacowania ( czy one się gdzieś przydadzą czy można je zarchiwizować i nigdzie nie będą nigdzie potrzebne?) Nie miałam jeszcze takiej sytuacji stąd moja bezradność, a że z dofinansowaniem to strach podwójny:)
0
2022-10-18 07:00 0

W.

Wojciech .....

Fachowiec 814

Skoro przedawnione szacowane (powyżej 3 miesięcy) to należy przeszacować na nowo. Co do wniosku o przyznanie to napewno nie dostaniesz więcej. Pozostawiasz i pewnie zgodnie z regulaminem uaktualniasz potem cenę oferty podpisanej umowy. Stary szacunek nie jest Ci potrzebny do obecnych dokumentów.
Skoro przedawnione szacowane (powyżej 3 miesięcy) to należy przeszacować na nowo. Co do wniosku o przyznanie to napewno nie dostaniesz więcej. Pozostawiasz i pewnie zgodnie z regulaminem uaktualniasz potem cenę oferty podpisanej umowy. Stary szacunek nie jest Ci potrzebny do obecnych dokumentów.
0
2022-10-18 07:26 1
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy