Forum

Powrót Szacowanie różnych kategorii

P.

Paulina .....

3

Dzień dobry,
Szanowni Państwo, realizujemy projekt, który obejmuje roboty budowlane w zakresie przystosowania budynku dla osób ze specjalnymi potrzebami, dostawy sprzętu (typu pętle indukcyjne, lada recepcyjna, szyny najazdowe etc.) oraz usługi - przetłumaczenie filmów na język migowy i usługa doradcza w zakresie realizacji projektu (którą chcielibyśmy w miarę możliwości powierzyć firmie przygotowującej dla nas dokumentację aplikacyjną z uwagi na znajomość wniosku, regulaminów etc.). W jaki sposób dokonaliby Państwo szacowania? Roboty budowlane i dostawy w jednym przetargu z podziałem na 2 części, a usługi oddzielnie zgodnie z wewnętrznym regulaminem? Wszystkie usługi wymagają wiedzy specjalistycznej, a łączna kwota obydwu usług wynosi ok. 15 tysięcy złotych brutto. Czy może powinniśmy oszacować wszystko razem i podzielić przetarg na 3 części?
Będę wdzięczna za pomoc.
Dzień dobry, Szanowni Państwo, realizujemy projekt, który obejmuje roboty budowlane w zakresie przystosowania budynku dla osób ze specjalnymi potrzebami, dostawy sprzętu (typu pętle indukcyjne, lada recepcyjna, szyny najazdowe etc.) oraz usługi - przetłumaczenie filmów na język migowy i usługa doradcza w zakresie realizacji projektu (którą chcielibyśmy w miarę możliwości powierzyć firmie przygotowującej dla nas dokumentację aplikacyjną z uwagi na znajomość wniosku, regulaminów etc.). W jaki sposób dokonaliby Państwo szacowania? Roboty budowlane i dostawy w jednym przetargu z podziałem na 2 części, a usługi oddzielnie zgodnie z wewnętrznym regulaminem? Wszystkie usługi wymagają wiedzy specjalistycznej, a łączna kwota obydwu usług wynosi ok. 15 tysięcy złotych brutto. Czy może powinniśmy oszacować wszystko razem i podzielić przetarg na 3 części? Będę wdzięczna za pomoc.
0
2022-10-24 08:57 0

J.

Justyna .....

Fachowiec 1468

Roboty budowlane do robót, dostawy do dostaw (dostawy z podziałem na części jeżeli będzie potrzeba np. osobno meble i osobno pozostałe przedmioty), a usługi każda osobno (ich wartość i tak jest poniżej pzp, możliwe, że też poniżej wytycznych/postanowień umowy o dofinansowanie).
Roboty budowlane do robót, dostawy do dostaw (dostawy z podziałem na części jeżeli będzie potrzeba np. osobno meble i osobno pozostałe przedmioty), a usługi każda osobno (ich wartość i tak jest poniżej pzp, możliwe, że też poniżej wytycznych/postanowień umowy o dofinansowanie).
0
2022-10-24 09:02 1
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy