Forum

Powrót odpowiedzi na pytania

M.

Michalina .....

25

Witam,
tryb podstawowy be negocjacji, dostawy. Dostałam wczoraj wczoraj wiadomość z pytaniami i "wyrzutem", że OPZ jest robiony od jeden model oraz prośba o obniżenie niektórych parametrów.
Pomijając to, że wiem, że przynajmniej 3 modele (mowa o urządzeniach wielofunkcyjnych) spełniają moje kryteria, jak na nie odpowiedzieć? Zgadzam się na jedną rzecz z przytoczonych przez potencjalnego wykonawcę, ale czy poza informacją o dopuszczeniu czegoś czy nie czy, poza tym coś rozwijacie?
Np:
Pytanie Zamawiający wymaga:
Szybkość skanowania Dwustronnie: 240 str./min
Jednostronnie: 120 str./min
Wnoszę o dopuszczenie: Do 100/100 obr./m trybie jednostronnym
Do 200/200 obr./m w trybie dwustronnym.
Parametry określone przez Zamawiającego służą świadomemu ograniczeniu konkurencyjności i faworyzowaniu jednego producenta - Kyocera Taskalfa

ODPOWIEDŹ
Zamawiający wymaga jednoprzebiegowego podajnika dokumentów, w związku z powyższym wymagana przez Zamawiającego prędkość wynika z tej funkcjonalności. Parametry zaproponowane przez Państwa nie będą spełniały wymogu jednoprzebiegowego podajnika dokumentów, a Zamawiający nie dopuszcza rezygnacji z nich. Jest to dla Zamawiającego istotny parametr ze względu na dużą liczbę użytkowników korzystających z tego sprzętu oraz ilość wykonanej na tym sprzęcie pracy. W związku z powyższym Zamawiający nie dopuszcza skanowania w prędkości do 100/100 obr/min w trybie jednostronnym oraz do 200/200/ obr/m w trybie dwustronnym.
Zamawiający określił parametry sprzętu zgodnie ze swoimi potrzebami, nie odwołując się do żadnego konkretnego modelu ani producenta.

Tłumaczyć się czy po prostu odpisać, że nie dopuszczam i kropka. Jak robicie?
Pozdrawiam
Witam, tryb podstawowy be negocjacji, dostawy. Dostałam wczoraj wczoraj wiadomość z pytaniami i "wyrzutem", że OPZ jest robiony od jeden model oraz prośba o obniżenie niektórych parametrów. Pomijając to, że wiem, że przynajmniej 3 modele (mowa o urządzeniach wielofunkcyjnych) spełniają moje kryteria, jak na nie odpowiedzieć? Zgadzam się na jedną rzecz z przytoczonych przez potencjalnego wykonawcę, ale czy poza informacją o dopuszczeniu czegoś czy nie czy, poza tym coś rozwijacie? Np: Pytanie Zamawiający wymaga: Szybkość skanowania Dwustronnie: 240 str./min Jednostronnie: 120 str./min Wnoszę o dopuszczenie: Do 100/100 obr./m trybie jednostronnym Do 200/200 obr./m w trybie dwustronnym. Parametry określone przez Zamawiającego służą świadomemu ograniczeniu konkurencyjności i faworyzowaniu jednego producenta - Kyocera Taskalfa ODPOWIEDŹ Zamawiający wymaga jednoprzebiegowego podajnika dokumentów, w związku z powyższym wymagana przez Zamawiającego prędkość wynika z tej funkcjonalności. Parametry zaproponowane przez Państwa nie będą spełniały wymogu jednoprzebiegowego podajnika dokumentów, a Zamawiający nie dopuszcza rezygnacji z nich. Jest to dla Zamawiającego istotny parametr ze względu na dużą liczbę użytkowników korzystających z tego sprzętu oraz ilość wykonanej na tym sprzęcie pracy. W związku z powyższym Zamawiający nie dopuszcza skanowania w prędkości do 100/100 obr/min w trybie jednostronnym oraz do 200/200/ obr/m w trybie dwustronnym. Zamawiający określił parametry sprzętu zgodnie ze swoimi potrzebami, nie odwołując się do żadnego konkretnego modelu ani producenta. Tłumaczyć się czy po prostu odpisać, że nie dopuszczam i kropka. Jak robicie? Pozdrawiam
0
2022-10-25 08:07 0

J.

Justyna .....

Fachowiec 1468

Ja się nigdy nie tłumaczę. Zwyczajowo udzielam krótkiej odpowiedzi typu "Zamawiający nie wyraża zgody na powyższe", tym bardziej jeżeli jestem pewna, że to co napisał wykonawca to bzdura.
Ja się nigdy nie tłumaczę. Zwyczajowo udzielam krótkiej odpowiedzi typu "Zamawiający nie wyraża zgody na powyższe", tym bardziej jeżeli jestem pewna, że to co napisał wykonawca to bzdura.
0
2022-10-25 08:24 1
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy