Forum

Powrót Tłumaczenie na jezyk polski oraz zobowiązanie podmiotu trzeciego

M.

Monika .....

28

Witam

1) Zamawiający żądał aby wykonawca do oferty jako przedmiotowy środek dowodowy złożył licencje do oferowanego oprogramowania a jeśli jest ona w języku obcym w raz z tłumaczeniem na język polski. Wykonawca załączył oryginalną licencję podpisaną kwalifikowanym podpisem elektronicznym wyłącznie przez siebie (sam tekst + podpis elektryczny wykonawcy) oraz tłumaczenie dokonane przez tłumacza przysięgłego (skan tłumaczenia z odręcznym podpisem tłumacza i jego pieczątką) podpisany przez wykonawcę. Czy złożone dokumenty zostały prawidłowo podpisane i złożone? Wydaje mi się, że tak ale 100% pewności nie mam.

2) wykonawca do oferty załączył zobowiązanie podmiotu trzeciego, który zostało podpisane przez pełnomocnika podmiotu udostępniającego zasoby. Dodatkowo dołączone pełnomocnictwo dla tej osoby (skan ) podpisane przez pełnomocnika tj. osobę, której pełnomocnictwo dotyczy. Rozumiem, że mam obowiązek wezwać wykonawcę by złożył skan pełnomocnictwa podpisany przez odpowiednią osobę tj. przez mocodawcę lub notariusza?
Witam 1) Zamawiający żądał aby wykonawca do oferty jako przedmiotowy środek dowodowy złożył licencje do oferowanego oprogramowania a jeśli jest ona w języku obcym w raz z tłumaczeniem na język polski. Wykonawca załączył oryginalną licencję podpisaną kwalifikowanym podpisem elektronicznym wyłącznie przez siebie (sam tekst + podpis elektryczny wykonawcy) oraz tłumaczenie dokonane przez tłumacza przysięgłego (skan tłumaczenia z odręcznym podpisem tłumacza i jego pieczątką) podpisany przez wykonawcę. Czy złożone dokumenty zostały prawidłowo podpisane i złożone? Wydaje mi się, że tak ale 100% pewności nie mam. 2) wykonawca do oferty załączył zobowiązanie podmiotu trzeciego, który zostało podpisane przez pełnomocnika podmiotu udostępniającego zasoby. Dodatkowo dołączone pełnomocnictwo dla tej osoby (skan ) podpisane przez pełnomocnika tj. osobę, której pełnomocnictwo dotyczy. Rozumiem, że mam obowiązek wezwać wykonawcę by złożył skan pełnomocnictwa podpisany przez odpowiednią osobę tj. przez mocodawcę lub notariusza?
0
2022-10-25 08:34 0

M.

Małgorzata .....

Fachowiec 1457

ad.1 tak
ad.2 tak wezwać do uzupełnienia pełnomocnictwa
ad.1 tak ad.2 tak wezwać do uzupełnienia pełnomocnictwa
0
2022-10-25 08:55 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy