Forum

Powrót Ogłoszenie o wykonaniu umowy jako referencje

J.

Justyna .....

0

Witajcie, będę wdzięczna za informację, czy Wykonawca może przedstawić Zamawiającemu Ogłoszenie o wykonaniu umowy jako referencje? Jest tam odnotowane, czy umowa została wykonana należycie czy też nie. Jeśli tak, jak długo można posługiwać się tym dokumentem - 3 miesiące od daty publikacji czy dłużej? Z góry dziękuję za pomoc :)
Witajcie, będę wdzięczna za informację, czy Wykonawca może przedstawić Zamawiającemu Ogłoszenie o wykonaniu umowy jako referencje? Jest tam odnotowane, czy umowa została wykonana należycie czy też nie. Jeśli tak, jak długo można posługiwać się tym dokumentem - 3 miesiące od daty publikacji czy dłużej? Z góry dziękuję za pomoc :)
0
2022-10-25 11:09 0

K.

Katarzyna .....

Fachowiec 1842

Nie miałam jeszcze takiego przypadku, ale ja bym przyjęła i cos mi się kojarzy, ze UZP mówiło, że własnie miedzy innymi temu ma słuzyc ogłoszenie o wykonaniu umowy. Rozporzadzenie mówi, ze dowodami potwierdzającymi nalezyte wykonanie sa referencje lub inne dokumenty wystawione przez podmiot na rzecz którego wykonano zamówienie - ja bym to przyjęła jako inny dokument, zlozony w oryginale, nie wymagający podpisu (ogłoszenia nie wymagaja podpisu).
Tu nie ma daty wazności, bo date okresla sie dla roboty budowlanej, usługi czy dostawy a nie dla referencji.
Nie miałam jeszcze takiego przypadku, ale ja bym przyjęła i cos mi się kojarzy, ze UZP mówiło, że własnie miedzy innymi temu ma słuzyc ogłoszenie o wykonaniu umowy. Rozporzadzenie mówi, ze dowodami potwierdzającymi nalezyte wykonanie sa referencje lub inne dokumenty wystawione przez podmiot na rzecz którego wykonano zamówienie - ja bym to przyjęła jako inny dokument, zlozony w oryginale, nie wymagający podpisu (ogłoszenia nie wymagaja podpisu). Tu nie ma daty wazności, bo date okresla sie dla roboty budowlanej, usługi czy dostawy a nie dla referencji.
0
2022-10-25 11:17 2
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy