Forum

Powrót PŚ D - wezwanie do wyjaśnień

M.

Magdalena .....

5

Postepowanie z art. 275 ust.2. Wezwałam do złożenia PśD. Wymagaliśmy między innymi :: Dokumentu potwierdzającego , że Wykonawca jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności związanej z przedmiotem zamówienia ze wskazaniem sumy gwarancyjnej tego ubezpieczenia jako spełnienie warunku udziału w postępowaniu o treści : Wykonawca spełni warunki, jeżeli wykaże, że:
a) jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności
związanej z przedmiotem zamówienia na sumę gwarancyjną w wysokości minimum 400 000zł (słownie: czterysta tysięcy zł).
Wykonawca w odpowiedzi na wezwanie do złożenia PŚD z 29.09 przesłał nam nie podpisaną PROPOZYCJę WARUNKÓW UBEZPIECZENIA NR ......... Nie dopatrzyłam że jest to oferta i 17.10 z art. 128 ust 1 wezwałam do uzupełnienia podpisu. Wykonawca przesłał 20.10.2022 plik podpisany ale nadal była to "PROPOZYCJę WARUNKÓW UBEZPIECZENIA NR ........." wówczas nabrałam wątpliwości i wezwałam do wyjaśnień 24.10.2022 i otrzymałam w odpoweidzi polise zawartą dopiero 25.10.2022r . Czy mogę odrzucić Wykonawcę jako nie spełniającego warunki udziału w postepowaniu ?
Postepowanie z art. 275 ust.2. Wezwałam do złożenia PśD. Wymagaliśmy między innymi :: Dokumentu potwierdzającego , że Wykonawca jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności związanej z przedmiotem zamówienia ze wskazaniem sumy gwarancyjnej tego ubezpieczenia jako spełnienie warunku udziału w postępowaniu o treści : Wykonawca spełni warunki, jeżeli wykaże, że: a) jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności związanej z przedmiotem zamówienia na sumę gwarancyjną w wysokości minimum 400 000zł (słownie: czterysta tysięcy zł). Wykonawca w odpowiedzi na wezwanie do złożenia PŚD z 29.09 przesłał nam nie podpisaną PROPOZYCJę WARUNKÓW UBEZPIECZENIA NR ......... Nie dopatrzyłam że jest to oferta i 17.10 z art. 128 ust 1 wezwałam do uzupełnienia podpisu. Wykonawca przesłał 20.10.2022 plik podpisany ale nadal była to "PROPOZYCJę WARUNKÓW UBEZPIECZENIA NR ........." wówczas nabrałam wątpliwości i wezwałam do wyjaśnień 24.10.2022 i otrzymałam w odpoweidzi polise zawartą dopiero 25.10.2022r . Czy mogę odrzucić Wykonawcę jako nie spełniającego warunki udziału w postepowaniu ?
0
2022-10-26 14:35 0

A.

Anna .....

Fachowiec 315

W mojej ocenie Wykonawca nie spełnił warunku udziału na dzień wyznaczony przez Zamawiającego na wezwanie z art. 128 ustawy Pzp. Z wyjaśnienia wynika, że Wykonawca nie był ubezpieczony na dzień złożenia dokumentu
W mojej ocenie Wykonawca nie spełnił warunku udziału na dzień wyznaczony przez Zamawiającego na wezwanie z art. 128 ustawy Pzp. Z wyjaśnienia wynika, że Wykonawca nie był ubezpieczony na dzień złożenia dokumentu
0
2022-10-26 14:43 1
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy