Forum

Powrót Ogłoszenie o wyniku postepowania -roboty budowlane

M.

Magdalena .....

0

Ogłoszenie o wyniku postępowania jest punkt 8.4 -Zamawiający przewiduje następujące wymagania związane z realizacją zamówienia:
w zakresie zatrudnienia na podstawie stosunku pracy, w okolicznościach, o których mowa w art. 95 ustawy.

Czy tu chodzi o ten zapis SWZ ?; osobę posiadającą uprawnienia budowlane do kierowania budowy, posiadająca uprawnienia do kierowania robotami budowlanymi w sepcjalności drogowej , która będzie pełnić funkcję kierownika budowy, oraz która posiada min.pięcioletnie doświadczenie w tym zakresie .

W SWZ nie mam wypisane czy to musi być umowa o prace /umowa cywilno prawna .

Czy wtedy jak nie mam wypisane w SWZ na podstawie jakiej umowy zatrudnienie to nie zaznaczam w ogłoszeniu o wyniku postepowania tego punktu dokładnie 8.4 .
Ogłoszenie o wyniku postępowania jest punkt 8.4 -Zamawiający przewiduje następujące wymagania związane z realizacją zamówienia: w zakresie zatrudnienia na podstawie stosunku pracy, w okolicznościach, o których mowa w art. 95 ustawy. Czy tu chodzi o ten zapis SWZ ?; osobę posiadającą uprawnienia budowlane do kierowania budowy, posiadająca uprawnienia do kierowania robotami budowlanymi w sepcjalności drogowej , która będzie pełnić funkcję kierownika budowy, oraz która posiada min.pięcioletnie doświadczenie w tym zakresie . W SWZ nie mam wypisane czy to musi być umowa o prace /umowa cywilno prawna . Czy wtedy jak nie mam wypisane w SWZ na podstawie jakiej umowy zatrudnienie to nie zaznaczam w ogłoszeniu o wyniku postepowania tego punktu dokładnie 8.4 .
0
2022-11-07 10:39 0

A.

Anna .....

Fachowiec 428

tu nie chodzi o kierownika budowy tyko o pracowników zaangażowanych w wykonanie zamówienia. Zgodnie z art. 95 powinnaś w swz określić jakie czynności przy wykonaniu zamówienia polegają na wykonywaniu pracy i nałożyć na wykonawcę obowiązek zatrudniania osób wykonujących te czynności na etacie. W przypadku drogówki to np. roboty ziemne, fizyczne, demontażowe, operatorzy sprzętu, kierując ruchem itp. Jeżeli tego nie określałaś no to nie możesz zaznaczyć tego w ogłoszeiu
tu nie chodzi o kierownika budowy tyko o pracowników zaangażowanych w wykonanie zamówienia. Zgodnie z art. 95 powinnaś w swz określić jakie czynności przy wykonaniu zamówienia polegają na wykonywaniu pracy i nałożyć na wykonawcę obowiązek zatrudniania osób wykonujących te czynności na etacie. W przypadku drogówki to np. roboty ziemne, fizyczne, demontażowe, operatorzy sprzętu, kierując ruchem itp. Jeżeli tego nie określałaś no to nie możesz zaznaczyć tego w ogłoszeiu
0
2022-11-07 11:06 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy