Forum

Powrót skan dokumentu - potwierdzenie za zgodnośc z oryginałem

M.

Monika .....

28

Witam

Wykonawca, który jest najkorzystniejszy w postępowaniu (spółka cywilna składająca się z dwóch osób) został wezwany do złożenia podmiotowych środków dowodowych. W odpowiedzi przesłał wymagane dokumenty. Wszystkie oświadczenia tj. o aktualności informacji czy grupie kapitałowej zostały złożone odrębnie przez każdego wspólnika spółki cywilnej i przez niego podpisane (jest OK). Zastanawiam się nad dokumentami, które zostały zeskanowane tj. ZUS i US które zostały poświadczone za zgodność z oryginałem kwalifikowanym podpisem elektronicznym przez danego wspólnika tj. skan zaświadczenia ZUS pana X podpisał tylko pan X natomiast pana Y tylko pan Y podobnie jest z zaświadczeniem z Urzędu Skarbowego (czyli dany wspólnik podpisał swoje zaświadczenie). Czy to jest OK? Patrzyłam w rozporządzenie ale nie do końca jestem pewna czy tak może być. Za pomoc będę bardzo wdzięczna.
Witam Wykonawca, który jest najkorzystniejszy w postępowaniu (spółka cywilna składająca się z dwóch osób) został wezwany do złożenia podmiotowych środków dowodowych. W odpowiedzi przesłał wymagane dokumenty. Wszystkie oświadczenia tj. o aktualności informacji czy grupie kapitałowej zostały złożone odrębnie przez każdego wspólnika spółki cywilnej i przez niego podpisane (jest OK). Zastanawiam się nad dokumentami, które zostały zeskanowane tj. ZUS i US które zostały poświadczone za zgodność z oryginałem kwalifikowanym podpisem elektronicznym przez danego wspólnika tj. skan zaświadczenia ZUS pana X podpisał tylko pan X natomiast pana Y tylko pan Y podobnie jest z zaświadczeniem z Urzędu Skarbowego (czyli dany wspólnik podpisał swoje zaświadczenie). Czy to jest OK? Patrzyłam w rozporządzenie ale nie do końca jestem pewna czy tak może być. Za pomoc będę bardzo wdzięczna.
0
2022-11-09 12:30 0

K.

Katarzyna .....

Fachowiec 1842

jest ok, Spółka cywilna jest traktowana jak wykonawcy wspolnie wystepujący, więc kazdy podpisuje za siebie.
jest ok, Spółka cywilna jest traktowana jak wykonawcy wspolnie wystepujący, więc kazdy podpisuje za siebie.
0
2022-11-09 12:37 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy