Forum

Powrót rezygnacja Wykonawcy z postępowania po złożeniu oferty, w trakcie trwania terminu związania ofertą

B.

Beata .....

1

Witam. Postępowanie w trybie podstawowym, bez negocjacji. (dostawa energii elektrycznej). Wpłynęła 1 oferta. W dniu wezwania Wykonawcy do uzupełnienia/wyjaśnienia treści oświadczenia ( art. 125 ust. 1) na mocy art. 128 ust. 1 Wykonawca za pośrednictwem Platformy e-zamówienia przesłał lakoniczny komunikat, bez podpisu, informujący, że nie będzie niczego uzupełniał i , że odstępuje od dalszego udziału w postępowaniu. Do dnia 17 listopada br. Wykonawca ma wyznaczony termin na uzupełnienie zapisów we wspomnianym oświadczeniu.
Jak procedować dalej?
Czekam do 17 listopada, i wzywam ponownie ale na jakiej podstawie?
Brak odpowiedzi - odrzucam ofertę (ale na jakiej podstawie? )
Bardzo zależy mi na tym aby móc wybrać dostawcę prądu w trybie z wolnej ręki, gdyż jest mało czasu na kolejne postępowanie a umowa musi być zawarta od 1.01.2023 r.

Bedę wdzięczna za każdą podpowiedź i nakierowanie mnie na właściwe tory.
Witam. Postępowanie w trybie podstawowym, bez negocjacji. (dostawa energii elektrycznej). Wpłynęła 1 oferta. W dniu wezwania Wykonawcy do uzupełnienia/wyjaśnienia treści oświadczenia ( art. 125 ust. 1) na mocy art. 128 ust. 1 Wykonawca za pośrednictwem Platformy e-zamówienia przesłał lakoniczny komunikat, bez podpisu, informujący, że nie będzie niczego uzupełniał i , że odstępuje od dalszego udziału w postępowaniu. Do dnia 17 listopada br. Wykonawca ma wyznaczony termin na uzupełnienie zapisów we wspomnianym oświadczeniu. Jak procedować dalej? Czekam do 17 listopada, i wzywam ponownie ale na jakiej podstawie? Brak odpowiedzi - odrzucam ofertę (ale na jakiej podstawie? ) Bardzo zależy mi na tym aby móc wybrać dostawcę prądu w trybie z wolnej ręki, gdyż jest mało czasu na kolejne postępowanie a umowa musi być zawarta od 1.01.2023 r. Bedę wdzięczna za każdą podpowiedź i nakierowanie mnie na właściwe tory.
0
2022-11-14 18:16 0

K.

Katarzyna .....

Fachowiec 1842

Nie wiem w jakim zakresie było to wezwanie czy do wyjasnienia czy do uzupełnienia, bo to jest róznica. Ale jeśli do uzupełnienia i nle jesli nie złoży na wezwanie prawidłowego oświadczenia ze 125, to oferta podlega odrzuceniu z 226.1.2.c
Nie wiem w jakim zakresie było to wezwanie czy do wyjasnienia czy do uzupełnienia, bo to jest róznica. Ale jeśli do uzupełnienia i nle jesli nie złoży na wezwanie prawidłowego oświadczenia ze 125, to oferta podlega odrzuceniu z 226.1.2.c
0
2022-11-15 07:40 2
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy