Usługa jak usługa,
Ale ta Pamela :-), cysorz to ma jednak fajne rzycie :-)
(przepraszam za wulgaryzmy, ale inaczej by nie zabrzmiało).
Ad rem:
Więc podzieliłbym na koszty osobowe - Trochę (myślę, że znaczna ta "trocha") pracy ludzkiej (waloryzacja po wynagrodzeniu minimalnym),
Trochę pracy sprzętu (waloryzacja po wskaźniku inflacji - może być półrocznym) - tak jak wszystko pozostałe.
I jeszcze jedna rzecz:
Nawiązując do tematów "kilka postów wyżej" dot. zapisów waloryzacji, gdzie zawarto takie postanowienie:
"pierwsza waloryzacja po 12 miesiącach od zawarcia umowy"
Czy o to chodziło Ustawodawcy gdy wprowadzał tę nowelę?
Bo co napisał, to widzę :-)
Edit:
Jacku, robię właśnie ochronę i potraktowałem jej waloryzacje jak napisałem wyżej.
Liczę na to, że jak to jest kompletnie źle, to zdążycie mi odpisać a ja zdążę zmienić :-)
Usługa jak usługa,
Ale ta Pamela :-), cysorz to ma jednak fajne rzycie :-)
(przepraszam za wulgaryzmy, ale inaczej by nie zabrzmiało).
Ad rem:
Więc podzieliłbym na koszty osobowe - Trochę (myślę, że znaczna ta "trocha") pracy ludzkiej (waloryzacja po wynagrodzeniu minimalnym),
Trochę pracy sprzętu (waloryzacja po wskaźniku inflacji - może być półrocznym) - tak jak wszystko pozostałe.
I jeszcze jedna rzecz:
Nawiązując do tematów "kilka postów wyżej" dot. zapisów waloryzacji, gdzie zawarto takie postanowienie:
"pierwsza waloryzacja po 12 miesiącach od zawarcia umowy"
Czy o to chodziło Ustawodawcy gdy wprowadzał tę nowelę?
Bo co napisał, to widzę :-)
Edit:
Jacku, robię właśnie ochronę i potraktowałem jej waloryzacje jak napisałem wyżej.
Liczę na to, że jak to jest kompletnie źle, to zdążycie mi odpisać a ja zdążę zmienić :-)
0
2022-11-21 12:28
1