Forum

Powrót Podmiotowe środki dowodowe - wątpliwości

M.

Marcjanna .....

3

Dzień dobry,
chciałabym poznać Państwa opinię na moją wątpliwość.
Zamawiający wymagał od Wykonawcy wykazu 2 robót budowlanych polegających na budowie/przebudowie budynku o określonej kwocie.
Wykonawca w wykazie robót w rubryce "Rodzaj robót" wskazał Przebudowa stadionu - ponieważ jak zauważyłam w referencjach taki jest początek nazwy zadania, które wykonał: Przebudowa stadionu - budowa budynku zaplecza dla sportowców". Z referencji jasno wynika, że przedmiotem zadania była budowa budynku socjalnego, jednak z wykazu robót wynika coś innego.
Zamawiający jednak wymagał budowy/przebudowy budynku, a nie stadionu.

Czy IZ może przyczepić się do niepoprawnego nazewnictwa rodzaju robót w wykazie?
Postępowanie dotowane i będzie wnikliwie weryfikowane, więc wolę dmuchać na zimne...
Dzień dobry, chciałabym poznać Państwa opinię na moją wątpliwość. Zamawiający wymagał od Wykonawcy wykazu 2 robót budowlanych polegających na budowie/przebudowie budynku o określonej kwocie. Wykonawca w wykazie robót w rubryce "Rodzaj robót" wskazał Przebudowa stadionu - ponieważ jak zauważyłam w referencjach taki jest początek nazwy zadania, które wykonał: Przebudowa stadionu - budowa budynku zaplecza dla sportowców". Z referencji jasno wynika, że przedmiotem zadania była budowa budynku socjalnego, jednak z wykazu robót wynika coś innego. Zamawiający jednak wymagał budowy/przebudowy budynku, a nie stadionu. Czy IZ może przyczepić się do niepoprawnego nazewnictwa rodzaju robót w wykazie? Postępowanie dotowane i będzie wnikliwie weryfikowane, więc wolę dmuchać na zimne...
0
2022-11-21 14:07 0

M.

Mariusz .....

Fachowiec 1693

Najlepiej wezwać wykonawce do złożenia wyjaśnień treści dokumentu.
Najlepiej wezwać wykonawce do złożenia wyjaśnień treści dokumentu.
0
2022-11-21 14:09 2
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy