Forum

Powrót Przetarg nieograniczony - KRK a śmierć wiceprezesa zarządu

B.

Bartłomiej .....

54

Prowadzę postępowanie w trybie przetargu nieograniczonego (otwarcie w listopadzie), Wykonawca złożył wraz z ofertą informację o śmierci wiceprezesa zarządu w październiku b.r. i że niniejsza zmiana została zgłoszona w KRS. (wpisu/ zmiany w systemie EKRS nadal nie ma).

Będę wzywać Wykonawcę do złożenia podmiotowych środków dowodowych, w tym KRK.
Czy Wykonawca ma mi przedłożyć w odpowiedzi na wezwanie zgłoszenie do KRS o śmieci wiceprezesa? Czy poprzestać na złożonym oświadczeniu Wykonawcy?

Jak postąpić w niniejszej sytuacji?
Prowadzę postępowanie w trybie przetargu nieograniczonego (otwarcie w listopadzie), Wykonawca złożył wraz z ofertą informację o śmierci wiceprezesa zarządu w październiku b.r. i że niniejsza zmiana została zgłoszona w KRS. (wpisu/ zmiany w systemie EKRS nadal nie ma). Będę wzywać Wykonawcę do złożenia podmiotowych środków dowodowych, w tym KRK. Czy Wykonawca ma mi przedłożyć w odpowiedzi na wezwanie zgłoszenie do KRS o śmieci wiceprezesa? Czy poprzestać na złożonym oświadczeniu Wykonawcy? Jak postąpić w niniejszej sytuacji?
0
2022-11-22 12:55 0

M.

Małgorzata .....

Fachowiec 1457

W opisanej sytuacji wykonawca powinien do oferty dołączyć : wniosek do KRS oraz uchwałę ZW o powołaniu nowego zarządu, jeśli taka jest. Samo oświadczenie, nawet nie wiem czy podpisane i przez kogo (bo niepodpisane nie jest oświadczeniem i nie jest wiarygodnym dokumentem.)
Wykonawcę należy wezwać do uzupełnienia dokumentów potwierdzających stan faktyczny.
W opisanej sytuacji wykonawca powinien do oferty dołączyć : wniosek do KRS oraz uchwałę ZW o powołaniu nowego zarządu, jeśli taka jest. Samo oświadczenie, nawet nie wiem czy podpisane i przez kogo (bo niepodpisane nie jest oświadczeniem i nie jest wiarygodnym dokumentem.) Wykonawcę należy wezwać do uzupełnienia dokumentów potwierdzających stan faktyczny.
0
2022-11-22 13:35 1
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy