Forum

Powrót Budowlanka - Stelaż podtynkowy, a kompakt

P.

Paweł .....

2

Cześć,
Mam pewną zagwozdkę.... w postępowaniu krajowym na robotę budowlaną wykonawca w kosztorysie ofertowym (rozliczenie kosztorysowe, a kosztorysy na bazie przedmiaru były wymagane wraz z ofertą) wpisał, że oferuje system Geberit ze stelażem, dodając dwie pozycje. Zamawiający w przedmiarach wymagał ubikacji typu kompakt. Czy mogę przyjąć taką pozycję?
Cześć, Mam pewną zagwozdkę.... w postępowaniu krajowym na robotę budowlaną wykonawca w kosztorysie ofertowym (rozliczenie kosztorysowe, a kosztorysy na bazie przedmiaru były wymagane wraz z ofertą) wpisał, że oferuje system Geberit ze stelażem, dodając dwie pozycje. Zamawiający w przedmiarach wymagał ubikacji typu kompakt. Czy mogę przyjąć taką pozycję?
0
2022-11-22 13:09 0

M.

Małgorzata .....

Fachowiec 1457

To jest raczej pytanie do komórki merytorycznej. Nie mniej technologia montażu jednego, a drugiego jest inna. Stelaż jak w tytule jest podtynkowy, a więc wymaga obudowy (dodatkowych materiałów i prac), no i odpowiednią ilość miejsca. Nie wiem, czy takie rozwiązanie w tym zamówieniu w ogóle jest możliwe, bo wtedy możemy mówić o rozwiązaniu równoważnym.
To jest raczej pytanie do komórki merytorycznej. Nie mniej technologia montażu jednego, a drugiego jest inna. Stelaż jak w tytule jest podtynkowy, a więc wymaga obudowy (dodatkowych materiałów i prac), no i odpowiednią ilość miejsca. Nie wiem, czy takie rozwiązanie w tym zamówieniu w ogóle jest możliwe, bo wtedy możemy mówić o rozwiązaniu równoważnym.
0
2022-11-22 13:43 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy