Forum

Powrót Brak możliwości wyboru oferty najkorzystniejszej po złożeniu ofert dodatkowych z art. 248 ust. 3

A.

Anna .....

1

Dzień dobry, mam pewną wątpliwość, może ktoś z Państwa doradzi co w tej sytuacji powinnam zrobić :)
2 Wykonawców zostało wezwanych do złożenia oferty dodatkowej z art. 248 ust. 3. Jeden z Wykonawców złożył ofertę dodatkową, ale będzie ona podlegała odrzuceniu, bowiem zaoferował cenę wyższą niż w uprzednio złożonej ofercie.
W związku z tym ponownie mam do czynienia z sytuacją, w której nie mogę wybrać oferty najkorzystniejszej, ponieważ oferty złożone przez 2 Wykonawców zawierają taką samą cenę oraz takie same kryteria oceny ofert.
Mam wątpliwość, czy kolejny raz mogę wezwać ich do złożenia oferty dodatkowej z art. 248 czy też muszę unieważnić postępowanie (ale za bardzo nie wiem, jaką podstawę prawną wtedy wskazać).
Czy ktoś z Państwa mógłby pomóc? :)
Dzień dobry, mam pewną wątpliwość, może ktoś z Państwa doradzi co w tej sytuacji powinnam zrobić :) 2 Wykonawców zostało wezwanych do złożenia oferty dodatkowej z art. 248 ust. 3. Jeden z Wykonawców złożył ofertę dodatkową, ale będzie ona podlegała odrzuceniu, bowiem zaoferował cenę wyższą niż w uprzednio złożonej ofercie. W związku z tym ponownie mam do czynienia z sytuacją, w której nie mogę wybrać oferty najkorzystniejszej, ponieważ oferty złożone przez 2 Wykonawców zawierają taką samą cenę oraz takie same kryteria oceny ofert. Mam wątpliwość, czy kolejny raz mogę wezwać ich do złożenia oferty dodatkowej z art. 248 czy też muszę unieważnić postępowanie (ale za bardzo nie wiem, jaką podstawę prawną wtedy wskazać). Czy ktoś z Państwa mógłby pomóc? :)
0
2022-11-25 08:44 0

A.

Agata .....

8

Ustawa nie przewiduje ponownego wezwania do złożenia ofert dodatkowych. Mamy wzywać aż do skutku? Unieważniłabym z art, 255 pkt. 4
Ustawa nie przewiduje ponownego wezwania do złożenia ofert dodatkowych. Mamy wzywać aż do skutku? Unieważniłabym z art, 255 pkt. 4
0
2022-11-25 08:47 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy