Forum

Powrót Problem z ofertą - bardzo proszę o pomoc!

A.

Agata .....

8

W jednej ofercie, w dwóch różnych pakietach mam problem i nie wiem jak postąpić. W obu pakietach to są jedyne oferty.
1. W formularzu cenowym Wykonawca prawdopodobnie niechcący wykasował część opisu asortymentu. To znaczy w pierwszej kolumnie „Asortyment” mamy wiersze z poszczególnymi pozycjami, które w kolejnych kolumnach należy wycenić. W jednym wierszy, w złożonej przez wykonawcę ofercie, brak jest części opisu – po prostu nagle się urywa, widać, że stoi tam przecinek ale brakuje kolejnych grubości (kończy się „… o grubościach 9 mm,” a po tym powinny być jeszcze inne grubości). Oferta do odrzucenia, czy da się ja jakoś uratować?
2) Wykonawca składając ofertę w formularzu cenowym miał wskazać w jednej z kolumn „Producent i nr katalogowy”. W złożonej ofercie brak jest podanego producenta, ale oferta dotyczyła dostarczenia „ostrzy do piły firmy (tu nawa firmy)”, i ofertę złożyła właśnie firma, która jest producentem tej piły. Co z tym zrobić? Prosić o wyjaśnienie, to chyba byłoby już uzupełnianie oferty. Z drugiej strony czy możemy przyjąć, że wykonawca jest producentem ostrzy, skoro jest producentem piły? To jest jedyna oferta. Czy odrzucenie oferty w tym wypadku byłyby zasadne?
W jednej ofercie, w dwóch różnych pakietach mam problem i nie wiem jak postąpić. W obu pakietach to są jedyne oferty. 1. W formularzu cenowym Wykonawca prawdopodobnie niechcący wykasował część opisu asortymentu. To znaczy w pierwszej kolumnie „Asortyment” mamy wiersze z poszczególnymi pozycjami, które w kolejnych kolumnach należy wycenić. W jednym wierszy, w złożonej przez wykonawcę ofercie, brak jest części opisu – po prostu nagle się urywa, widać, że stoi tam przecinek ale brakuje kolejnych grubości (kończy się „… o grubościach 9 mm,” a po tym powinny być jeszcze inne grubości). Oferta do odrzucenia, czy da się ja jakoś uratować? 2) Wykonawca składając ofertę w formularzu cenowym miał wskazać w jednej z kolumn „Producent i nr katalogowy”. W złożonej ofercie brak jest podanego producenta, ale oferta dotyczyła dostarczenia „ostrzy do piły firmy (tu nawa firmy)”, i ofertę złożyła właśnie firma, która jest producentem tej piły. Co z tym zrobić? Prosić o wyjaśnienie, to chyba byłoby już uzupełnianie oferty. Z drugiej strony czy możemy przyjąć, że wykonawca jest producentem ostrzy, skoro jest producentem piły? To jest jedyna oferta. Czy odrzucenie oferty w tym wypadku byłyby zasadne?
0
2022-11-28 09:11 0

B.

Bartłomiej .....

54

dot. pkt 1. Jeśli chodzi o opis asortymentu i ominięcie części opisu w kolumnie "Asortyment" to art. 223 ust . 2 pkt 1 - Zamawiający poprawia w ofercie oczywiste omyłki pisarskie. - Wykonawca niezamierzenie ominął kilka wyrazów w formularzu cenowym w kolumnie "Asortyment" w pakiecie ... pozycji ...
Było:
Jest:
dot. pkt 1. Jeśli chodzi o opis asortymentu i ominięcie części opisu w kolumnie "Asortyment" to art. 223 ust . 2 pkt 1 - Zamawiający poprawia w ofercie oczywiste omyłki pisarskie. - Wykonawca niezamierzenie ominął kilka wyrazów w formularzu cenowym w kolumnie "Asortyment" w pakiecie ... pozycji ... Było: Jest:
0
2022-11-28 09:32 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy