Forum

Powrót procedura odwrócona

J.

Joanna .....

19

Czy mogę mimo stosowania procedury odwróconej w przetargu nieograniczonym wymagać dosłania oświadczenia z art 125 powiększonego o art 7 z ustawy antyrosyjskiej i art 5k wraz z ofertą? Art 139 ust 2 mówi, że wykonawca nie jest zobowiązany do złożenia z ofertą tego oświadczenia jeśli wymagamy tylko od najwyżej ocenionego ale czy jest to wada postpowania jeśli mimo to poproszę o złożenie go z ofertą?
Czy mogę mimo stosowania procedury odwróconej w przetargu nieograniczonym wymagać dosłania oświadczenia z art 125 powiększonego o art 7 z ustawy antyrosyjskiej i art 5k wraz z ofertą? Art 139 ust 2 mówi, że wykonawca nie jest zobowiązany do złożenia z ofertą tego oświadczenia jeśli wymagamy tylko od najwyżej ocenionego ale czy jest to wada postpowania jeśli mimo to poproszę o złożenie go z ofertą?
0
2022-11-28 12:46 0

K.

Katarzyna .....

Fachowiec 1842

ja pomimo stosowania procedury odwróconej żądam JEDZ od wszystkich (żeby przyspieszyć procedurę), ale na podstawie 139.1 patrze tylko na JEDZa najkorzystniejszego, reszty nie sprawdzam.

139.2 mówi, że musisz przewidzieć, że JEDZ będziesz żądała tylko od najkorzystniejszego, a nie z ofertą. Jeśli nie przewidzisz żadania z 139.2, to składają wszyscy.
ja pomimo stosowania procedury odwróconej żądam JEDZ od wszystkich (żeby przyspieszyć procedurę), ale na podstawie 139.1 patrze tylko na JEDZa najkorzystniejszego, reszty nie sprawdzam. 139.2 mówi, że musisz przewidzieć, że JEDZ będziesz żądała tylko od najkorzystniejszego, a nie z ofertą. Jeśli nie przewidzisz żadania z 139.2, to składają wszyscy.
0
2022-11-28 12:49 1
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy