Forum

Powrót wadium w wolnej ręce powyżej progów

A.

Agnieszka .....

21

W przetargu nieograniczonym nie złożono żadnej oferty, więc został on unieważniony na podstawie art. 255 pkt 1) ustawy Pzp. Zamawiający zamierza udzielić tego zamówienia z wolnej ręki na podstawie art. 305 ust. 2 ustawy Pzp. W przetargu nieograniczonym Zamawiający żądał wadium. Czy w wolnej ręce po przetargu nieograniczonym unieważnionym też należy żądać wadium, by nie zmienić istotnych warunków zamówienia? Czy jest termin związania ofertą? Czy należy w wolnej ręce żądać JEDZA skoro przewidziałam w SWZ? Kiedy można zawrzeć umowę po negocjacjach w sytuacji ogłoszenia exante? Jakich obowiązkowych dokumentów powinnam żądać od Wykonawcy?
W przetargu nieograniczonym nie złożono żadnej oferty, więc został on unieważniony na podstawie art. 255 pkt 1) ustawy Pzp. Zamawiający zamierza udzielić tego zamówienia z wolnej ręki na podstawie art. 305 ust. 2 ustawy Pzp. W przetargu nieograniczonym Zamawiający żądał wadium. Czy w wolnej ręce po przetargu nieograniczonym unieważnionym też należy żądać wadium, by nie zmienić istotnych warunków zamówienia? Czy jest termin związania ofertą? Czy należy w wolnej ręce żądać JEDZA skoro przewidziałam w SWZ? Kiedy można zawrzeć umowę po negocjacjach w sytuacji ogłoszenia exante? Jakich obowiązkowych dokumentów powinnam żądać od Wykonawcy?
0
2022-11-29 08:13 0

K.

Katarzyna .....

Fachowiec 1842

w wolnej ręce nie ma ofert, więc nie TZO, a co za tym idzie nie ma wadium, które nalezy utrzymywac nieprzerwanie do upływu TZO (poza tym wadium zabezpiecza oferte, a tu oferty nie ma).

Żadasz takich samych dokumentów, jakich żądałaś w przetargu nieograniczonym.

Jaśli nie musisz, to ja bym nie robila ogłoszenia ex ante, nie jest w tym przypadku obowiązkowe :)
w wolnej ręce nie ma ofert, więc nie TZO, a co za tym idzie nie ma wadium, które nalezy utrzymywac nieprzerwanie do upływu TZO (poza tym wadium zabezpiecza oferte, a tu oferty nie ma). Żadasz takich samych dokumentów, jakich żądałaś w przetargu nieograniczonym. Jaśli nie musisz, to ja bym nie robila ogłoszenia ex ante, nie jest w tym przypadku obowiązkowe :)
0
2022-11-29 08:16 1
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy