Forum

Powrót Rządowy Program Odbudowy Zabytków

D.

Dorota .....

Fachowiec 107

Czy dobrze myślę, że sytuacji, gdy wniosek zostanie złożony na remont kościoła (czyli wnioskodawca udzieli kościołowi dotacji, o której mowa w art. 81 ustawy z dnia 23 lipca 2003 r. o ochronie zabytków i opiece nad zabytkami) to kościół musi stosować pzp?

Edit: Doczytałam we wstępnej promesie: "Zapewnienia przez Wnioskodawcę Beneficjentowi dotacji wsparcia w czynnościach związanych z ogłoszeniem i przeprowadzeniem postępowania zakupowego, w tym zamieszczenia na swojej stronie internetowej ogłoszenia postępowania zakupowego. Obowiązek ten dotyczy
postępowania zakupowego prowadzonego na podstawie ustawy Prawo zamówień publicznych oraz postępowania zakupowego, do którego ustawa ta nie znajduje zastosowania." czyli wychodzi na to, że wszystko spadnie na biednego Zamawiającego.
Czy dobrze myślę, że sytuacji, gdy wniosek zostanie złożony na remont kościoła (czyli wnioskodawca udzieli kościołowi dotacji, o której mowa w art. 81 ustawy z dnia 23 lipca 2003 r. o ochronie zabytków i opiece nad zabytkami) to kościół musi stosować pzp? Edit: Doczytałam we wstępnej promesie: "Zapewnienia przez Wnioskodawcę Beneficjentowi dotacji wsparcia w czynnościach związanych z ogłoszeniem i przeprowadzeniem postępowania zakupowego, w tym zamieszczenia na swojej stronie internetowej ogłoszenia postępowania zakupowego. Obowiązek ten dotyczy postępowania zakupowego prowadzonego na podstawie ustawy Prawo zamówień publicznych oraz postępowania zakupowego, do którego ustawa ta nie znajduje zastosowania." czyli wychodzi na to, że wszystko spadnie na biednego Zamawiającego.
0
2022-11-29 11:01 0

P.

Paula .....

1

Witam, przyłączam się do zadanego pytania?
Witam, przyłączam się do zadanego pytania?
0
2022-11-29 11:53 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy