Forum

Powrót A mówiłem, nie wstawiać sygnaturek podpisów?

T.

Tomasz .....

Fachowiec 847

Bo jak wykonawca nie wstawi tego obrazka, to podpisu nima i nie bydzie...
No i ciekaw jestem co poradzicie?
(tak, radziliście aby usunąć miejsca do podpisu z wzorów formularza, wiem, to moja wina ):

Oświadczenie ze 125, o spełnianiu i braku podstaw, wykonawca ładnie się oświadczył, wszystko ok - podpis prawidłowy.
Ale:
Pod spodem oświadczenie o prawidłowości informacji powyższej, że nie kłamie i o odpowiedzialności karnej. Pod tym oświadczeniem wkleił drugi podpis - (druga sygnaturka), tym razem powalony - jakiś błąd.

Gdyby wykonawca podpisał dwa razy bez tych sygnaturek (pierwszy podpis ok, drugi z błędem) to bym uznał, że tak...
Niestety wzywam do uzupełnienia.
A czas sobie płynie, banalnie tik-tak...
(w następnym postępowaniu zmienię te formularze :-(
Bo jak wykonawca nie wstawi tego obrazka, to podpisu nima i nie bydzie... No i ciekaw jestem co poradzicie? (tak, radziliście aby usunąć miejsca do podpisu z wzorów formularza, wiem, to moja wina ): Oświadczenie ze 125, o spełnianiu i braku podstaw, wykonawca ładnie się oświadczył, wszystko ok - podpis prawidłowy. Ale: Pod spodem oświadczenie o prawidłowości informacji powyższej, że nie kłamie i o odpowiedzialności karnej. Pod tym oświadczeniem wkleił drugi podpis - (druga sygnaturka), tym razem powalony - jakiś błąd. Gdyby wykonawca podpisał dwa razy bez tych sygnaturek (pierwszy podpis ok, drugi z błędem) to bym uznał, że tak... Niestety wzywam do uzupełnienia. A czas sobie płynie, banalnie tik-tak... (w następnym postępowaniu zmienię te formularze :-(
0
2022-12-04 20:26 0

W.

Wojciech .....

Fachowiec 814

czy będzie czy nie bedzie wykonawca podpis może wstawić w dowolnym miejscu na dokumencie na początku, na końcu lub w środku. - jak chce. Nie musi też wstawiać go wcale jako sygnowany a jedynie podpisać w DC bez sygnatury. Za każdym razem i tak musisz przyjąć.
czy będzie czy nie bedzie wykonawca podpis może wstawić w dowolnym miejscu na dokumencie na początku, na końcu lub w środku. - jak chce. Nie musi też wstawiać go wcale jako sygnowany a jedynie podpisać w DC bez sygnatury. Za każdym razem i tak musisz przyjąć.
0
2022-12-05 07:36 1
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy