Forum

Powrót Brak numeru konta do zwrotu wadium w formulrzu ofertowym

P.

Paulina .....

3

Cześć. Wykonawca nie podał numeru konta na które należy zwrócić wadium - pozostawił pustą rubrykę. Jest to formularz ofertowy, więc teoretycznie nie powinnam nic tam dotykać - powinnam przesłać mu wezwanie do wyjaśnień z 223.1 czy uzupełnienie ze 128.1 (mogę w ogóle stosować 128.1 do formularza?) ? Jeśli wyjaśnienia, to po prostu w zakresie podania numeru konta czy powinnam ugryźć to jakoś inaczej?
Przepraszam za głupie pytanie, ale pracuję jeszcze krótko, pierwszy raz mam taką sytuację i sama nie wiem jak się za to zabrać ;-).
Cześć. Wykonawca nie podał numeru konta na które należy zwrócić wadium - pozostawił pustą rubrykę. Jest to formularz ofertowy, więc teoretycznie nie powinnam nic tam dotykać - powinnam przesłać mu wezwanie do wyjaśnień z 223.1 czy uzupełnienie ze 128.1 (mogę w ogóle stosować 128.1 do formularza?) ? Jeśli wyjaśnienia, to po prostu w zakresie podania numeru konta czy powinnam ugryźć to jakoś inaczej? Przepraszam za głupie pytanie, ale pracuję jeszcze krótko, pierwszy raz mam taką sytuację i sama nie wiem jak się za to zabrać ;-).
0
2022-12-05 13:56 0

K.

Katarzyna .....

Fachowiec 1842

To nie sa dane ktore powodują nieważność oferty (tylko dodatkowe pole, którego wymagacie, zeby ułatwić mam procedure zwrotu wadium). My tez mamy takie miejsce w ofercie, jak nie wypełnią to po prostu piszę zwykłego maila z prośba o podanie nr konta na które należy zwrócić wadium (najczęściej przed samym dokonaniem zwrotu wadium). Poza tym zawsze możecie zwrócić wadium na konto z którego wpłynęło.
To nie sa dane ktore powodują nieważność oferty (tylko dodatkowe pole, którego wymagacie, zeby ułatwić mam procedure zwrotu wadium). My tez mamy takie miejsce w ofercie, jak nie wypełnią to po prostu piszę zwykłego maila z prośba o podanie nr konta na które należy zwrócić wadium (najczęściej przed samym dokonaniem zwrotu wadium). Poza tym zawsze możecie zwrócić wadium na konto z którego wpłynęło.
0
2022-12-05 14:03 2
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy