Forum

Powrót Robota budowlana, a płatności częściowe

E.

Emilia .....

1

1. Czy w przypadku roboty budowlanej na 6 lub 7 miesięcy (jeszcze nie mam potwierdzonej informacji) można zrobić jedną płatność wynagrodzenia po zakończeniu roboty, czy należy podzielić?
2. Czy jak jest umowa j.w. , to wprowadzamy do umowy zapisy o waloryzacji wynagrodzenia zgodnie ze znowelizowanym art. 439 ust. 1 Pzp?
1. Czy w przypadku roboty budowlanej na 6 lub 7 miesięcy (jeszcze nie mam potwierdzonej informacji) można zrobić jedną płatność wynagrodzenia po zakończeniu roboty, czy należy podzielić? 2. Czy jak jest umowa j.w. , to wprowadzamy do umowy zapisy o waloryzacji wynagrodzenia zgodnie ze znowelizowanym art. 439 ust. 1 Pzp?
0
2022-12-12 08:49 0

T.

Tomasz .....

Fachowiec 847

Możesz nie dzielić.
Ostatnia robota u mnie: - pięć miesięcy, płatności częściowe na wniosek wykonawcy, płaciliśmy w trzech ratach.
Czasy takie, że każda pomoc dla wykonawcy może skutkowa zmniejszeniem ceny oferty.
Edit: nie doczytałem o waloryzacji:
Jeżeli 6 miesięcy - nie musisz. Jeżeli 7 to musisz.
Możesz nie dzielić. Ostatnia robota u mnie: - pięć miesięcy, płatności częściowe na wniosek wykonawcy, płaciliśmy w trzech ratach. Czasy takie, że każda pomoc dla wykonawcy może skutkowa zmniejszeniem ceny oferty. Edit: nie doczytałem o waloryzacji: Jeżeli 6 miesięcy - nie musisz. Jeżeli 7 to musisz.
0
2022-12-12 08:57 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy