Forum

Powrót dostawa paliw płynnych - okołozamówieniowy problem/dylemat uczestnictwa w programach lojalnościowych

P.

Piotr .....

45

Mam taki problem/dylemat przy realizacji postępowania przetargowego na dostawę paliw płynnych. O ile z samym postępowaniem większego problemu nie ma, to zastanawiam się jak wygląda sprawa uczestnictwa w programach lojalnościowych oferowanych przez danego dostawcę paliw przez jednostkę budżetową. Czy są jakieś przeciwwskazania? Czy można śmiało zbierać punkty, a później wymieniać je na "nagrody"? Może ktoś przerabiał taki temat i może się podzielić swoim doświadczeniem w tym temacie?
Mam taki problem/dylemat przy realizacji postępowania przetargowego na dostawę paliw płynnych. O ile z samym postępowaniem większego problemu nie ma, to zastanawiam się jak wygląda sprawa uczestnictwa w programach lojalnościowych oferowanych przez danego dostawcę paliw przez jednostkę budżetową. Czy są jakieś przeciwwskazania? Czy można śmiało zbierać punkty, a później wymieniać je na "nagrody"? Może ktoś przerabiał taki temat i może się podzielić swoim doświadczeniem w tym temacie?
0
2022-12-12 10:07 0

T.

Tomasz .....

Fachowiec 847

Od dawien dawna w swz spotykałem się u nas z zapisami o zakazie rabatów rzeczowych.
Kiedyś nawet jakiś wykonawca zadał pytanie o te rabaty bo nie bardzo rozumiał o co chodzi.
A tu proszę - wyjaśnienie jak na tacy :-)
Ja bym nie zezwolił na coś takiego (można uznać, że nagroda jest finansowana "pośrednio" z pieniędzy budżetowych i przeznaczana dla osoby dokonującej zakupu paliwa - moim zdaniem niedopuszczalne).
Od dawien dawna w swz spotykałem się u nas z zapisami o zakazie rabatów rzeczowych. Kiedyś nawet jakiś wykonawca zadał pytanie o te rabaty bo nie bardzo rozumiał o co chodzi. A tu proszę - wyjaśnienie jak na tacy :-) Ja bym nie zezwolił na coś takiego (można uznać, że nagroda jest finansowana "pośrednio" z pieniędzy budżetowych i przeznaczana dla osoby dokonującej zakupu paliwa - moim zdaniem niedopuszczalne).
0
2022-12-13 09:51 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy