Forum

Powrót zakup subskrypcji dot. oprogramowania

D.

Dorota .....

3

Witam, czy na zakup subskrypcji dot. oprogramowania (kwota 330 000 zł ) muszę przeprowadzić postępowanie w trybie podstawowym. Dodam , że jest to jedyny producent tego oprogramowania a zmiana oprogramowania oznacza wyższe koszty.
Witam, czy na zakup subskrypcji dot. oprogramowania (kwota 330 000 zł ) muszę przeprowadzić postępowanie w trybie podstawowym. Dodam , że jest to jedyny producent tego oprogramowania a zmiana oprogramowania oznacza wyższe koszty.
0
2022-12-15 11:46 0

T.

Tomasz .....

Fachowiec 847

Wyższe koszty nie mają znaczenia.
Gdzieś widziałem opinię, że kupowanie oprogramowania nawet taniego ale w ten sposób, że jest się uzależnionym od jego producenta w kwestii bardzo drogich aktualizacji może byc potraktowane jako próba obejścia ustawy (wolna ręka zamiast trybów konkurencyjnych).
Dla spokoju bym zrobił tryb (mówi się na to przetarg na firmę XY).
To mówiłem ja, choć bez żadnego trybu (swego czasu było to modne na wsi albo na Wiejskiej :-)
Wyższe koszty nie mają znaczenia. Gdzieś widziałem opinię, że kupowanie oprogramowania nawet taniego ale w ten sposób, że jest się uzależnionym od jego producenta w kwestii bardzo drogich aktualizacji może byc potraktowane jako próba obejścia ustawy (wolna ręka zamiast trybów konkurencyjnych). Dla spokoju bym zrobił tryb (mówi się na to przetarg na firmę XY). To mówiłem ja, choć bez żadnego trybu (swego czasu było to modne na wsi albo na Wiejskiej :-)
0
2022-12-15 14:31 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy