Forum

Powrót Przedmiotowe środki dowodowe

K.

Katarzyna .....

28

Wykonawca złożył wraz z ofertą żądany przez Zamawiającego przedmiotowy środek dowodowy - wykaz parametrów technicznych urządzenia.
W złożonym wykazie na ok. 50 parametrów technicznych przy jednym Wykonawca nie zaznaczył, że urządzenie spełnia wymagany parametr ani też, że urządzenie nie spełnia wymaganego parametru. Widać, że Wykonawca przez nieuwagę pominął ten parametr.
Czy mogę wezwać Wykonawcę na podstawie z art. 107 ust. 2 ustawy do uzupełnienia tego wykazu, gdyż jest niekompletny?
Możliwość ta została przewidziana w ogłoszeniu i w dokumentach swz ale czy w tym przypadku mogę tak postąpić (wykonawca jednak złożył nam dokument)?
Może da się uratować to postępowanie poprzez skierowanie do Wykonawcy pisma o wyjaśnienie?
Dodam, że jest to postępowanie unijne i została złożona jedna oferta.
Wykonawca złożył wraz z ofertą żądany przez Zamawiającego przedmiotowy środek dowodowy - wykaz parametrów technicznych urządzenia. W złożonym wykazie na ok. 50 parametrów technicznych przy jednym Wykonawca nie zaznaczył, że urządzenie spełnia wymagany parametr ani też, że urządzenie nie spełnia wymaganego parametru. Widać, że Wykonawca przez nieuwagę pominął ten parametr. Czy mogę wezwać Wykonawcę na podstawie z art. 107 ust. 2 ustawy do uzupełnienia tego wykazu, gdyż jest niekompletny? Możliwość ta została przewidziana w ogłoszeniu i w dokumentach swz ale czy w tym przypadku mogę tak postąpić (wykonawca jednak złożył nam dokument)? Może da się uratować to postępowanie poprzez skierowanie do Wykonawcy pisma o wyjaśnienie? Dodam, że jest to postępowanie unijne i została złożona jedna oferta.
0
2022-12-20 08:02 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy