Forum

Powrót PŚD - przedłużenie TZO

M.

Marcjanna .....

3

Witajcie w nowym Roku!

Nowy rok, nowe wątpliwości.
W postępowaniu TP wariant 1 wezwałam Wykonawcę do złożenia PŚD - termin do 27.12 - 23.12 dostałam pismo, że w związku z urlopem szefa PŚD mogą złożyć "dopiero" 9 stycznia.
Jako, że TZO upływa 7 stycznia - chcę dziś wysłać pismo z wnioskiem o przedłużenie TZO wraz z wadium oraz kolejne wezwanie do Wykonawcy o złożenie PŚD z terminem na 10 stycznia. Czy to prawidłowa decyzja?
Witajcie w nowym Roku! Nowy rok, nowe wątpliwości. W postępowaniu TP wariant 1 wezwałam Wykonawcę do złożenia PŚD - termin do 27.12 - 23.12 dostałam pismo, że w związku z urlopem szefa PŚD mogą złożyć "dopiero" 9 stycznia. Jako, że TZO upływa 7 stycznia - chcę dziś wysłać pismo z wnioskiem o przedłużenie TZO wraz z wadium oraz kolejne wezwanie do Wykonawcy o złożenie PŚD z terminem na 10 stycznia. Czy to prawidłowa decyzja?
0
2023-01-02 12:27 0

T.

Tomasz .....

Fachowiec 847

To pismo - to jest jak rozumiem, prośba o przesłużenie terminu na złożenie PSD?
Bo jeśli nie było tam wyartykułowanej prośby, to ja bym samodzielnie nie zmieniał raz ustalonego terminu.
Jeśli tak to nie wysyłaj kolejnego wezwania tylko wyraź zgodę na przedłużenie terminu na złożenie PŚD zgodnie z wnioskiem.
Przedłużenie TZO ok.
To pismo - to jest jak rozumiem, prośba o przesłużenie terminu na złożenie PSD? Bo jeśli nie było tam wyartykułowanej prośby, to ja bym samodzielnie nie zmieniał raz ustalonego terminu. Jeśli tak to nie wysyłaj kolejnego wezwania tylko wyraź zgodę na przedłużenie terminu na złożenie PŚD zgodnie z wnioskiem. Przedłużenie TZO ok.
0
2023-01-02 15:01 2
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy