Forum

Powrót Weryfikacja referencji

M.

Marcjanna .....

3

Pytania dotyczące referencji:

- na potwierdzenie Wykonawca przedstawił protokół odbioru - w treści dostrzegłam "komisja stwierdza, że przedmiot odbioru został wykonany zgodnie z dokumentacją techniczną" oraz "prace budowlane zostały zakończone w terminie umownym zgodnie z umową..." - czy to wyczerpuje definicje należytego wykonania umowy?

- Zamawiający wymagał 2 robót przebudowy/budowy budynku za min. 500 tys brutto - Wykonawca złożył referencje, w których wskazuje że wykonał min. termomodernizacje budynku (to jest typowa przebudowa), a w zakresie został jeszcze umieszczony montaż instalacji fotowoltaicznej - robota na ponad milion. Czy mam drążyć ile kwoty jest z przebudowy w danym zadaniu, a ile na pozostałe elementy nie będące PRZEBUDOWĄ?

proszę o pomoc
Pytania dotyczące referencji: - na potwierdzenie Wykonawca przedstawił protokół odbioru - w treści dostrzegłam "komisja stwierdza, że przedmiot odbioru został wykonany zgodnie z dokumentacją techniczną" oraz "prace budowlane zostały zakończone w terminie umownym zgodnie z umową..." - czy to wyczerpuje definicje należytego wykonania umowy? - Zamawiający wymagał 2 robót przebudowy/budowy budynku za min. 500 tys brutto - Wykonawca złożył referencje, w których wskazuje że wykonał min. termomodernizacje budynku (to jest typowa przebudowa), a w zakresie został jeszcze umieszczony montaż instalacji fotowoltaicznej - robota na ponad milion. Czy mam drążyć ile kwoty jest z przebudowy w danym zadaniu, a ile na pozostałe elementy nie będące PRZEBUDOWĄ? proszę o pomoc
0
2023-01-11 13:11 0

M.

Małgorzata .....

Fachowiec 1457

Referencje lub inne dowody (np. protokół odbioru) mają potwierdzać tylko należyte wykonanie robót. Informacje dotyczące zgodności wykonanych robót, ich wartość i termin realizacji powinny wynikać z wykazu robót sporządzonego przez wykonawcę.
Referencje lub inne dowody (np. protokół odbioru) mają potwierdzać tylko należyte wykonanie robót. Informacje dotyczące zgodności wykonanych robót, ich wartość i termin realizacji powinny wynikać z wykazu robót sporządzonego przez wykonawcę.
0
2023-01-11 13:59 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy