Forum

Powrót Udostępnienie ofert

M.

Małgorzata .....

2

Prosze o opinię. Otrzymałam mejla następującej treści" Na podstawie art 74 ustawy Pzp proszę o przesłanie skanów załączników tj.:
-formularzy ofertowych wraz z załącznikami cenowymi złożonych w postępowaniu" Nadmieniam , żę postępowanie zostało zakończone w zeszłym roku , umowa podpisana i zrealizowana . Czy mam obowiązek wysłać , czy moge np. zaprosić w uzgodnionym terminie na pooglądanie czy zrobienie zdjęć itp. Osoba podpisała się imieniem i nazwiskiem nic poza tym.
Prosze o opinię. Otrzymałam mejla następującej treści" Na podstawie art 74 ustawy Pzp proszę o przesłanie skanów załączników tj.: -formularzy ofertowych wraz z załącznikami cenowymi złożonych w postępowaniu" Nadmieniam , żę postępowanie zostało zakończone w zeszłym roku , umowa podpisana i zrealizowana . Czy mam obowiązek wysłać , czy moge np. zaprosić w uzgodnionym terminie na pooglądanie czy zrobienie zdjęć itp. Osoba podpisała się imieniem i nazwiskiem nic poza tym.
0
2023-01-12 09:02 0

J.

Justyna .....

Fachowiec 1468

Jeżeli postępowanie jest zakończone to taki wniosek należy potraktować jak wniosek o udostępnienie informacji publicznej (14 dni na udostępnienie i anonimizacja plików). Wnioskujący określił sposób przekazania dokumentów i trzeba się tego trzymać (z wyjątkiem tego, że jeżeli macie Państwo dokumenty elektroniczne bez konieczności ich anonimizacji to nie trzeba ich drukować i skanować tylko przekazać w oryginale tak jak zostały złożone).
Jeżeli postępowanie jest zakończone to taki wniosek należy potraktować jak wniosek o udostępnienie informacji publicznej (14 dni na udostępnienie i anonimizacja plików). Wnioskujący określił sposób przekazania dokumentów i trzeba się tego trzymać (z wyjątkiem tego, że jeżeli macie Państwo dokumenty elektroniczne bez konieczności ich anonimizacji to nie trzeba ich drukować i skanować tylko przekazać w oryginale tak jak zostały złożone).
0
2023-01-12 09:10 1
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy