Forum

Powrót Wykonawcy wspólnie ubiegający się - prosba o pomoc

A.

Anna .....

32

Witam,
W SWZ wymagałam min. 2 usług. W SWZ był zapis, że w przypadku Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia przez dwóch lub więcej Wykonawców, Zamawiający uzna warunek dot. wykazu 2 usług za spełniony, jeżeli przynajmniej jeden z Wykonawców spełni wymagany warunek. Nie dopuszcza się łączenia potencjałów Wykonawców składających ofertę wspólnie.
Ofertę złozyło konsorcjum składające się z dwóch członków. Wykonawca wykazał 2 usługi widniejące na lidera i partnera i dołączył referencje, wystawione na lidera i parnera konsorcjum + jeszcze trzeciego Wykonawce (który nie widnieje w ofercie).
Jak mam podejśc do badania: czy powinnam wezwac wykonawcę do wyjasnień, czy dane usługi spełniajace mój warunek wykonał przynajmniej jeden z konsorcjantów?
Bardzo proszę o pomoc.
Witam, W SWZ wymagałam min. 2 usług. W SWZ był zapis, że w przypadku Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia przez dwóch lub więcej Wykonawców, Zamawiający uzna warunek dot. wykazu 2 usług za spełniony, jeżeli przynajmniej jeden z Wykonawców spełni wymagany warunek. Nie dopuszcza się łączenia potencjałów Wykonawców składających ofertę wspólnie. Ofertę złozyło konsorcjum składające się z dwóch członków. Wykonawca wykazał 2 usługi widniejące na lidera i partnera i dołączył referencje, wystawione na lidera i parnera konsorcjum + jeszcze trzeciego Wykonawce (który nie widnieje w ofercie). Jak mam podejśc do badania: czy powinnam wezwac wykonawcę do wyjasnień, czy dane usługi spełniajace mój warunek wykonał przynajmniej jeden z konsorcjantów? Bardzo proszę o pomoc.
0
2023-01-18 19:28 0

A.

Anna .....

Fachowiec 388

Czyli jak dobrze czytam wykonywali jakąś usługę jako konsorcjum i dostali referencje też jako konsorcjum? Wydaje mi się, że powinni wskazać jaką część danej usługi wykonał jeden, a jaką drugi i jeśli chociaż jeden wykonał w takim zakresie jak wymagasz to ok. Jeśli tego nie ma to powinnaś wezwać do wyjaśnień.
Czyli jak dobrze czytam wykonywali jakąś usługę jako konsorcjum i dostali referencje też jako konsorcjum? Wydaje mi się, że powinni wskazać jaką część danej usługi wykonał jeden, a jaką drugi i jeśli chociaż jeden wykonał w takim zakresie jak wymagasz to ok. Jeśli tego nie ma to powinnaś wezwać do wyjaśnień.
0
2023-01-19 08:53 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy