Forum

Powrót RNC - P. Ł

N.

Nina .....

26

Postepowanie w ramach P. Ł. Projekt i budowa kilku dróg.
Mam 3 ofert.
W formularzu cenowym, wymagałam podania ceny łącznej za cały przedmiot zamówienia oraz cen za projekt i budowę poszczególnych dróg.
Wykonawca najkorzystniejszy ma RNC, porównując cenę łączna za cały przedmiot zmówienia (wszystkie drogi) w stosunku do średniej arytmetycznej.
Analizując poszczególne drogi widzę, że RNC jest tylko w przypadku kilku dróg.
Czy w tej sytuacji wzywać do wyjaśnień RNC w zakresie całego przedmiotu zamówienia czy w zakresie konkretnej drogi????
Postepowanie w ramach P. Ł. Projekt i budowa kilku dróg. Mam 3 ofert. W formularzu cenowym, wymagałam podania ceny łącznej za cały przedmiot zamówienia oraz cen za projekt i budowę poszczególnych dróg. Wykonawca najkorzystniejszy ma RNC, porównując cenę łączna za cały przedmiot zmówienia (wszystkie drogi) w stosunku do średniej arytmetycznej. Analizując poszczególne drogi widzę, że RNC jest tylko w przypadku kilku dróg. Czy w tej sytuacji wzywać do wyjaśnień RNC w zakresie całego przedmiotu zamówienia czy w zakresie konkretnej drogi????
0
2023-01-20 12:47 0

A.

Anna .....

Fachowiec 315

Czy postępowanie podzielone było na części? Jeżeli tak, to należy oceniać oferty na każdą część oddzielnie. Jeżeli nie było podziału na części, to trzeba wezwać do wyjaśnienia rnc tj. łącznej ceny, na którą składają się poszczególne koszty
Czy postępowanie podzielone było na części? Jeżeli tak, to należy oceniać oferty na każdą część oddzielnie. Jeżeli nie było podziału na części, to trzeba wezwać do wyjaśnienia rnc tj. łącznej ceny, na którą składają się poszczególne koszty
0
2023-01-20 13:36 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy