Forum

Powrót Udostępnienie ofert

M.

Monika .....

28

Witam.
Przetarg nieograniczony. Zamawiający dokonał wyboru najkorzystniejszej oferty. Jeden z wykonawców który był zainteresowany postępowaniem ale nie złożył oferty zwrócił się do zamawiającego o wgląd do protokołu z postępowania tj. całej korespondencji z wybranym wykonawcom. W związku z tym mam kilka wątpliwości:
1. czy udostępniam zaświadczenia z KRK w całości ( są zarówno oryginały elektroniczne jak i kopie poświadczone elektronicznie) ? Chodzi o RODO,rozporządzenia - dane wrażliwe.
2. rozumiem, że ZUS i US mogę bez problemu udostępnić w takiej formie jak otrzymałam tam raczej nie ma jakiś ograniczeń RODO.
3. jaki mam termin na odpowiedź i przesłanie dokumentów. Ustawa mówi o 3 dniach od dnia otwarcia ale dotyczy to ofert. Czy na te dokumenty również mam 3 dni?
Witam. Przetarg nieograniczony. Zamawiający dokonał wyboru najkorzystniejszej oferty. Jeden z wykonawców który był zainteresowany postępowaniem ale nie złożył oferty zwrócił się do zamawiającego o wgląd do protokołu z postępowania tj. całej korespondencji z wybranym wykonawcom. W związku z tym mam kilka wątpliwości: 1. czy udostępniam zaświadczenia z KRK w całości ( są zarówno oryginały elektroniczne jak i kopie poświadczone elektronicznie) ? Chodzi o RODO,rozporządzenia - dane wrażliwe. 2. rozumiem, że ZUS i US mogę bez problemu udostępnić w takiej formie jak otrzymałam tam raczej nie ma jakiś ograniczeń RODO. 3. jaki mam termin na odpowiedź i przesłanie dokumentów. Ustawa mówi o 3 dniach od dnia otwarcia ale dotyczy to ofert. Czy na te dokumenty również mam 3 dni?
0
2023-01-26 15:40 0

P.

Piotr .....

Fachowiec 512

1. TAK, 2. TAK, 3. Nie, z resztą przecież po 3 dniach możesz ich nie mieć.
1. TAK, 2. TAK, 3. Nie, z resztą przecież po 3 dniach możesz ich nie mieć.
0
2023-01-27 09:04 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy