Forum

Powrót PSD - złożenie, uzupełnienie, poprawa

A.

Anna .....

13

Mam zagwozdkę i liczę na Wasze wsparcie.
Na wezwanie do złożenia PŚD wykonawca złożył wykaz dostaw i ... no właśnie. Miał złożyć referencje. zamiast referencji złożył protokół odbioru sprzętu (?).
Dokument ten nie zawiera nic co mogłoby potwierdzić że wykonał dostawy w określonych terminach, kwotach które wskazał w wykazie dostaw. Tak naprawdę jest to tylko dokument potwierdzający wyłącznie odbiór jakieś partii sprzętu przez informatyka.
Co zrobić? Art 128 daje możliwość wezwanie do złożenia, poprawienia lub uzupełnienia. Tylko poprawiać nie ma czego, uzupełnić też nie . Czy mogę wezwać do złożenia jeśli dokument został złożony ale absolutnie nic nie znaczący?
Poratujcie wiedzą bo to dofinansowanie i musi być pewniak.
Mam zagwozdkę i liczę na Wasze wsparcie. Na wezwanie do złożenia PŚD wykonawca złożył wykaz dostaw i ... no właśnie. Miał złożyć referencje. zamiast referencji złożył protokół odbioru sprzętu (?). Dokument ten nie zawiera nic co mogłoby potwierdzić że wykonał dostawy w określonych terminach, kwotach które wskazał w wykazie dostaw. Tak naprawdę jest to tylko dokument potwierdzający wyłącznie odbiór jakieś partii sprzętu przez informatyka. Co zrobić? Art 128 daje możliwość wezwanie do złożenia, poprawienia lub uzupełnienia. Tylko poprawiać nie ma czego, uzupełnić też nie . Czy mogę wezwać do złożenia jeśli dokument został złożony ale absolutnie nic nie znaczący? Poratujcie wiedzą bo to dofinansowanie i musi być pewniak.
0
2023-01-31 11:49 0

M.

Małgorzata .....

Fachowiec 1457

Wezwać z art. 128 do uzupełnienia PŚD. Będzie to klasyczne uzupełnienie dowodu potwierdzającego należyte wykonanie dostaw, ponieważ dokumenty złożone pierwotnie nie potwierdzają spełnienia warunku, a ściślej mówiąc nie potwierdzają należytego wykonania dostaw wskazanych w oświadczeniu wiedzy (wykazie).
Wezwać z art. 128 do uzupełnienia PŚD. Będzie to klasyczne uzupełnienie dowodu potwierdzającego należyte wykonanie dostaw, ponieważ dokumenty złożone pierwotnie nie potwierdzają spełnienia warunku, a ściślej mówiąc nie potwierdzają należytego wykonania dostaw wskazanych w oświadczeniu wiedzy (wykazie).
0
2023-01-31 11:55 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy