Forum

Powrót Obowiązkowa wizja lokalna na usługi powtarzające się a obecny wykonawca

R.

Remigiusz .....

7

Odkopię stary temat, bo nie znalazłem odpowiedzi na pytanie...
W SWZ na usługi sprzątania postawiony został warunek obowiązkowej wizji lokalnej pod rygorem odrzucenia oferty w przypadku braku obecności przedstawiciela wykonawcy. Telefonicznie otrzymaliśmy pytanie od wykonawcy, który obecnie świadczy usługę czy jego obecność jest potrzebna, bo przecież zna doskonale obiekt a celem wizji lokalnej jest zapoznanie się z obiektem. Moje kierownictwo stoi i na stanowisku, że skoro wizja jest obligatoryjna, to dotyczy wszystkich wykonawców bez wyjątków, aby nie być posądzonym o niestosowanie zasady równego traktowania wykonawców.
I jeszcze kwestia pytania (przez telefon) obecnego wykonawcy a mianowicie, czy jesteśmy zobowiązani sporządzać notatkę z tej rozmowy?
Interesuje mnie Wasze zdanie w tej kwestii...
Odkopię stary temat, bo nie znalazłem odpowiedzi na pytanie... W SWZ na usługi sprzątania postawiony został warunek obowiązkowej wizji lokalnej pod rygorem odrzucenia oferty w przypadku braku obecności przedstawiciela wykonawcy. Telefonicznie otrzymaliśmy pytanie od wykonawcy, który obecnie świadczy usługę czy jego obecność jest potrzebna, bo przecież zna doskonale obiekt a celem wizji lokalnej jest zapoznanie się z obiektem. Moje kierownictwo stoi i na stanowisku, że skoro wizja jest obligatoryjna, to dotyczy wszystkich wykonawców bez wyjątków, aby nie być posądzonym o niestosowanie zasady równego traktowania wykonawców. I jeszcze kwestia pytania (przez telefon) obecnego wykonawcy a mianowicie, czy jesteśmy zobowiązani sporządzać notatkę z tej rozmowy? Interesuje mnie Wasze zdanie w tej kwestii...
0
2023-02-03 10:02 0

P.

Paweł .....

Fachowiec 1768

Jak wszyscy to wszyscy- babcia też :), poza tym telefon to nie forma zadawana pytań i udzielania wyjaśnień. a w notatce to pewnie by trzeba tylko było wpisać, że się odbyła rozmowa w której poinformowano wykonawcę o konieczności zadawania pytań pisemnie:)
Jak wszyscy to wszyscy- babcia też :), poza tym telefon to nie forma zadawana pytań i udzielania wyjaśnień. a w notatce to pewnie by trzeba tylko było wpisać, że się odbyła rozmowa w której poinformowano wykonawcę o konieczności zadawania pytań pisemnie:)
0
2023-02-03 10:05 1
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy