Forum

Powrót Pełnomocnictwo

A.

Agata .....

15

Dzień dobry,
mam taką sytuację. Wykonawca złożył pełnomocnictwo w ofercie. Pełnomocnictwo jest podpisane z datą w 2022 r., weryfikacja podpisu na GOV pokazuje mi, że podpis jest nieważny, natomiast strona weryfikacjapodpisu.pl, ze jest podpis kwalifikowany jak wejdzie się w okres obowiązywaniu certyfikatu to wygasł on pod koniec 2023 r. Czy pełnomocnictwo mimo wszystko jest ważne - skoro na dzień składania podpisu było ważne? Proszę o pomoc.
Dzień dobry, mam taką sytuację. Wykonawca złożył pełnomocnictwo w ofercie. Pełnomocnictwo jest podpisane z datą w 2022 r., weryfikacja podpisu na GOV pokazuje mi, że podpis jest nieważny, natomiast strona weryfikacjapodpisu.pl, ze jest podpis kwalifikowany jak wejdzie się w okres obowiązywaniu certyfikatu to wygasł on pod koniec 2023 r. Czy pełnomocnictwo mimo wszystko jest ważne - skoro na dzień składania podpisu było ważne? Proszę o pomoc.
0
2023-02-09 10:48 0

K.

Katarzyna .....

Fachowiec 1842

podpis ma byc wazny w chwili jego złożenia a nie weryfikacji, jesli w chwili zlozenia był wazny to jest ok, w szafirze mozna wygenerowac raport na dzień złożenia podpisu. strona weryfikacja podpisu, nie stanowi środka dowodowego i nie powinno się z niej korzystac, od tego sa specjalne programy do weryfikacji podpisów.
podpis ma byc wazny w chwili jego złożenia a nie weryfikacji, jesli w chwili zlozenia był wazny to jest ok, w szafirze mozna wygenerowac raport na dzień złożenia podpisu. strona weryfikacja podpisu, nie stanowi środka dowodowego i nie powinno się z niej korzystac, od tego sa specjalne programy do weryfikacji podpisów.
0
2023-02-09 10:58 1
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy