Forum

Powrót Roczne sprawozdanie

M.

Monika .....

28

Witam

Mam kilka wątpliwości w związku z rocznym sprawozdaniem:
1. czy dotacje celowe np, zwrot kosztów dowozu ucznia z niepełnosprawnością do placówki oświatowej, udział w rozgrywkach, konkurs fotograficzny itp. należy ująć w rocznym sprawozdaniu ?
2. sekcja VI. Zamówienia, do których stosuje się przepisy ustawy, uwzględniające aspekty społeczne jest kolumna pn. "Liczba części, w których udzielono zamówienia" i należy ją wypełnić jeśli zamówienie było podzielone na części. Jednak gdy się tej kolumny nie wypełni (ponieważ zamówienie nie było podzielone na części) na samym końcu jak się chce zapisać sprawozdanie wyskakuje komunikat że ta kolumna jest nie wypełniona i należy ją uzupełnić. Co tam należy wpisać 0 czy 1?
3. sekcja VI. Zamówienia, do których stosuje się przepisy ustawy, uwzględniające aspekty społeczne jak rozumieć kolumnę pn. "Określenie etykiety związanej z aspektami społecznymi albo innego przedmiotowego środka dowodowego o których mowa w art. 104 ustawy" - jak należy rozumieć etykietę o której mowa w art. 104 ustawy jakie to przykładowo dokumenty?
Witam Mam kilka wątpliwości w związku z rocznym sprawozdaniem: 1. czy dotacje celowe np, zwrot kosztów dowozu ucznia z niepełnosprawnością do placówki oświatowej, udział w rozgrywkach, konkurs fotograficzny itp. należy ująć w rocznym sprawozdaniu ? 2. sekcja VI. Zamówienia, do których stosuje się przepisy ustawy, uwzględniające aspekty społeczne jest kolumna pn. "Liczba części, w których udzielono zamówienia" i należy ją wypełnić jeśli zamówienie było podzielone na części. Jednak gdy się tej kolumny nie wypełni (ponieważ zamówienie nie było podzielone na części) na samym końcu jak się chce zapisać sprawozdanie wyskakuje komunikat że ta kolumna jest nie wypełniona i należy ją uzupełnić. Co tam należy wpisać 0 czy 1? 3. sekcja VI. Zamówienia, do których stosuje się przepisy ustawy, uwzględniające aspekty społeczne jak rozumieć kolumnę pn. "Określenie etykiety związanej z aspektami społecznymi albo innego przedmiotowego środka dowodowego o których mowa w art. 104 ustawy" - jak należy rozumieć etykietę o której mowa w art. 104 ustawy jakie to przykładowo dokumenty?
0
2023-02-10 08:05 0

M.

Magdalena .....

64

1. Tutaj nie jestem pewna, ale dotacje chyba nie wchodzą do sprawozdania
2. Ja wpisuję jeden, bo udzielam jednego zamówienia.
1. Tutaj nie jestem pewna, ale dotacje chyba nie wchodzą do sprawozdania 2. Ja wpisuję jeden, bo udzielam jednego zamówienia.
0
2023-02-10 08:22 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy