Forum

Powrót Ocena kryterium -duuuuży problem

H.

Hanna .....

20

ja znów po ratunek ;)

Kazałam merytorycznym wymyślać kryteria oceny ofert, bo na ich ukochanej gwarancji tracimy duże pieniądze.
Wymyślili kryterium techniczne: dają aż 20 punktów ofercie, która zaproponuje więcej niż minimalnie wymagane wartości obrotów na minutę.
Nikt niestety nie pomyślał, że jak chcemy 2 rodzaje urządzeń (w jednym zadaniu :-( ) to może dojść do sytuacji kiedy jedno urządzenie ma więcej obrotów i dostaje maksymalną ilość punktów, a drugie ma wymagane minimum i dostaje w tym kryterium 0 pkt.
No i stało się... w najtańszej ofercie mam wskazane obroty maksymalne i minimalne... czy to się da ocenić?
Czy znaczenie ma fakt, że jednych urządzeń jest więcej, a drugich mniej (stosunek 3:1)?
Postępowanie z dofinansowaniem... ja bym unieważniła.., ale... może jest jakiś sposób na uratowanie sobie.... czasu i dodatkowej roboty?
ja znów po ratunek ;) Kazałam merytorycznym wymyślać kryteria oceny ofert, bo na ich ukochanej gwarancji tracimy duże pieniądze. Wymyślili kryterium techniczne: dają aż 20 punktów ofercie, która zaproponuje więcej niż minimalnie wymagane wartości obrotów na minutę. Nikt niestety nie pomyślał, że jak chcemy 2 rodzaje urządzeń (w jednym zadaniu :-( ) to może dojść do sytuacji kiedy jedno urządzenie ma więcej obrotów i dostaje maksymalną ilość punktów, a drugie ma wymagane minimum i dostaje w tym kryterium 0 pkt. No i stało się... w najtańszej ofercie mam wskazane obroty maksymalne i minimalne... czy to się da ocenić? Czy znaczenie ma fakt, że jednych urządzeń jest więcej, a drugich mniej (stosunek 3:1)? Postępowanie z dofinansowaniem... ja bym unieważniła.., ale... może jest jakiś sposób na uratowanie sobie.... czasu i dodatkowej roboty?
0
2023-02-10 10:50 0

P.

Piotr .....

Fachowiec 512

Napisz dokładniej bo nie da się wywnioskować czy kryterium było sprzeczne, niejasne ?
Mogło dojść do zwielokrotnienia punktów przy kazdym urządzeniu ? Niezbyt jasny opis przypadku
Napisz dokładniej bo nie da się wywnioskować czy kryterium było sprzeczne, niejasne ? Mogło dojść do zwielokrotnienia punktów przy kazdym urządzeniu ? Niezbyt jasny opis przypadku
0
2023-02-10 11:16 1
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy